Scoop: Νέο Audi S4 Avant

Scoop: Νέο Audi S4 Avant

Ταυτόχρονα με τα νορμάλ Α4 η Audi εξελίσσει και τα σπορ S και RS.

Η πέμπτη γενιά του Α4, με τον κωδικό Β9, θα αποκαλυφθεί τον Σεπτέμβριο στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης. Το το πιο επιτυχημένο εμπορικά μοντέλο της γκάμας της Audi δεν θ’ αλλάξει συνταρακτικά σε σχεδίαση παρ’ ότι θα βασίζεται σε πιο σύγχρονα μηχανικά μέρη.

Συγκεκριμένα, η χρήση της πλατφόρμας MLB Evo, που αποτελεί εξέλιξη αυτής του υπάρχοντος Α4, θα μειώσει το βάρος έως 100 kg παρά την αύξηση των διαστάσεων.

Μέχρι στιγμής έχουμε δει ιδιαίτερα αποκαλυπτικές φωτογραφίες του νέου σεντάν δίχως καμουφλάζ. Τώρα, για πρώτη φορά ο φακός ενός χρήστη του Instagram απαθανάτισε το Avant, καμουφλαρισμένο μεν, αλλά όχι τόσο ώστε να μην είναι εμφανές πως πρόκειται για την σπορ έκδοση S4.

Κάτω από το καπό του νέου S4 θα βρίσκεται μια αναβαθμισμένη έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου 3λιτρου V6 που, στο υπάρχον, αποδίδει 333 PS και 40,4 kgm ροπής, αρκετά για επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,1’’. Είναι φυσικά νωρίς για να υπάρχουν διαθέσιμα νούμερα αλλά πληροφορίες θέλουν τη νέα έκδοση να αποδίδει τουλάχιστον 360 PS κάτι που σε συνδυασμό με το μικρότερο βάρος λογικά θα βελτιώσει τις επιδόσεις.

Το μοτέρ θα βρίσκεται, ως συνήθως, τοποθετημένο κατά τον διαμήκη άξονα και η ισχύς θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω της μόνιμης τετρακίνησης quattro. Το λανσάρισμα του νέου S4 αναμένεται να γίνει στο δεύτερο μισό του 2016, με το RS4 ν’ ακολουθεί ένα χρόνο αργότερα.

[Πηγή: Instagram]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube