Scoop: Η επερχόμενη Mercedes-Benz S-Class 2018 με ελάχιστο καμουφλάζ [video]

Scoop: Η επερχόμενη Mercedes-Benz S-Class 2018 με ελάχιστο καμουφλάζ [video]

Η ανανεωμένη Mercedes-Benz S-Class βολτάρει με όλο και λιγότερο καμουφλάζ στους δημόσιους δρόμους, αναμένοντας την πρεμιέρα της το 2017.

Η έκδοση της Mercedes-Benz S-Class 2018 βάζει τις τελευταίες πινελιές στην εξέλιξή της, κάτι που φαίνεται από τη σταδιακή απογύμνωσή της από το καμουφλάζ.

Βέβαια, χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα παρατηρητικός για να καταλάβεις ότι κάτι άλλαξε σε σχέση με το υφιστάμενο μοντέλο. Ο βασικός λοιπόν αντίπαλος των BMW 7 Series και Audi A8 περιορίζει απ’ ό,τι φαίνεται τις εξωτερικές αλλαγές του στουw ελαφρά ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και τα φανάρια, εμπρός πίσω.

Πιο σημαντικές αλλαγές υπάρχουν στην καμπίνα, την οποίας scoop video είδαμε πρόσφατα. Κυρίαρχη αλλαγή αποτελεί η ενοποίηση των δύο οθονών εμπρός από τον οδηγό σε μία, κατά το πρότυπο της E-Class. Αναβάθμιση θα υπάρχει επίσης στα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, ενώ το σύστημα ημί-αυτόνομης οδήγησης Drive Pilot λέγεται ότι θα αποτελεί στοιχείο του βασικού εξοπλισμού. Το Drive Pilot έχει παρθεί από την πρόσφατη, νέα γενιά της E-Class και είναι το επόμενο βήμα της φίρμας στο δρόμο για την πλήρη οδηγική αυτονόμηση.

Λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για την γκάμα των μοτέρ που θα υποστηρίζει το μοντέλο. Να θυμίσουμε ότι το υφιστάμενο μοντέλο έχει για μοτέρ βάσης ένα 3λιτρο ντίζελ V6 με 258 PS, στη συνέχεια ένα 3λιτρο βενζινοκινητήρα V6 με 333 PS, ένα 4,7λιτρο V8 με 455 PS και τον 5,5λιτρο V8 της AMG S 63 με 585 άλογα και τον 6λιτρο V12 της AMG S 65 με 630 PS. Εκείνος που κατά τα φαινόμενα θα πάρει την άγουσα για το χρονοντούλαπο της Iστορίας είναι ο 5,5λιτρος V8, αντικαθιστάμενος από τον πασπαρτού πια διτούρμπινο 4λιτρο V8, με τους 571 και 612 PS, όπως είδαμε στην περίπτωση της νέας AMG E 63 και E 63 S.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναβάθμιση της γκάμας των κινητήρων, την πλήρη έκταση του εξωτερικού ανασχεδιασμού και τα νέα συστήματα και γκάτζετ της καμπίνας, υπομονή λίγο καιρό ακόμη. Μέχρι το Σαλόνι στη Γενεύη, τον προσεχή Μάρτιο, η νέα S-Class 2018 θα έχει παρουσιαστεί και παρουσιαστεί επισήμως.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube