Renault: Στην έκθεση του Μονάχου τα αποκαλυπτήρια του ηλεκτρικού Mégane

Renault: Στην έκθεση του Μονάχου τα αποκαλυπτήρια του ηλεκτρικού Mégane

Το ολοκαίνουργιο και αμιγώς ηλεκτρικό Renault Mégane θα είναι το κύριο έκθεμα της γαλλική φίρμας στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου.

Περίπου ένα χρόνο μετά από την παρουσίαση του πρωτότυπου Renault Mégane eVision, η γαλλική φίρμα ετοιμάζεται να μας δείξει και την τελική έκδοση παραγωγής του μοντέλου που θα λανσαριστεί στην αγορά ως η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλούς μικρομεσαίου της.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του ολοκαίνουργιου Renault Mégane E-Tech Electric θα πραγματοποιηθούν στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου (2021 IAA Munich Motor Show) που θα ανοίξει τις πύλες και θα δέχεται το κοινό από τις 6 έως τις 12 του ερχόμενου Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής το νέο ηλεκτρικό Mégane βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV που εξελίχθηκε από τη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi και χρησιμοποιείται ήδη στο Nissan Ariya. Την κίνησή του αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας με απόδοση 217 PS και μια μπαταρία χωρητικότητας 60 kWh που επιτρέπει αυτονομία 450 km σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο WLTP. 

megane

Οι καμουφλαρισμένες φωτογραφίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν ότι το Mégane E-Tech Electric θα έχει έντονα crossover και SUV στοιχεία όσον αφορά την εμφάνισή του και δεν θα θυμίζει το κλασικό μικρομεσαίο χάτσμπακ των προηγούμενων γενιών του. 

Στο εσωτερικό, σύμφωνα και πάλι με όσα γνωρίζουμε, θα έχουμε μεγάλη οθόνη του infotainment που θα καλύπτει ολόκληρη την κεντρική κονσόλα, νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων, πρακτικές θήκες για μικροαντικείμενα στο «αιωρούμενο» κεντρικό τούνελ, ενιαίους αεραγωγούς για τον κλιματισμό και ambient φωτισμό.

To Renault Mégane E-Tech Electric αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του 2022 εμπλουτίζοντας τη γκάμα ηλεκτρικών επιβατικών της γαλλικής φίρμας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube