Renault: O Energy DCi στα Scenic και Grand Scenic

Renault: O Energy DCi στα Scenic και Grand Scenic

Το Scenic και το Grand Scenic είναι τα πρώτα μοντέλα της Renault που θα διατεθούν στο εμπόριο, έχοντας κάτω από το καπό τον νέο κινητήρα Energy dCi 130.

Στις αρχές του 2011 η Renault παρουσίασε τη νέα σειρά κινητήρων «Energy». O πρώτος κινητήρας που θα φθάσει στην αγορά είναι ο Energy dCi130. Εφοδιασμένος με όλες τις νέες τεχνολογίες από περίπου 15 πατέντες ευρεσιτεχνίας, αυτός ο κινητήρας 130 ίππων 1.6 λίτρων,  έχει μέγιστη ροπή στα 320Νm (στα 1.500 rpm).

Συνδυάζει επίσης, αρκετές περιβαλλοντικές τεχνολογίες, όπως το σύστημα STOP & START, το σύστημα πέδησης με ανάκτηση ενέργειας, και την αντλία λαδιού μεταβλητού όγκου, μειώνοντας την κατανάλωση του καυσίμου και των εκπομπών CO2 κατά 20 τοις εκατό, παρέχοντας παράλληλα πολύ χαμηλότερο κόστος λειτουργίας.

Τα Scenic και Grand Scenic, είναι τα πρώτα μοντέλα της Renault που διατίθενται με τον Energy dCI 130. Σε αυτά τα πολυμορφικά της Renault, οι εκπομπές CO2 βρίσκονται κάτω από τα 120g/km (115g/km, ισοδυναμούν σε κατανάλωση καυσίμου μικτού κύκλου 4,4 λίτρων/100km).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube