Renault: Νέο Clio τέταρτης γενιάς

Renault: Νέο Clio τέταρτης γενιάς

Από το 1990 που εμφανίστηκε το πρώτο Clio, κερδίζοντας μάλιστα τον τίτλο Car of the Year, το μικρό της Renault έχει επιδείξει αρκετές επιτυχίες και καινοτομίες.


Το 1998 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας που πέτυχε βαθμολογία 4 αστέρων στο τεστ Euro NCAP ενώ το 2005 πρώτευσε πάλι στο τεστ με 5 αστέρια. Το 2006 ανακηρύχθηκε και πάλι Car of the Year, ενώ το 2007 ήταν το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας που "φόρεσε" τούρμπο κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων.
Η νέα γενιά του Clio φέρει πολλά σχεδιαστική στοιχεία που παραπέμπουν στο concept DeΖir, προλογίζοντας την εξέλιξη της σχεδιαστικής ταυτότητας της γαλλικής εταιρείας.
Το μοντέλο θα προσφέρεται αποκλειστικά με 5θυρο αμάξωμα, ακόμα και στις σπορ εκδόσεις του. Μεταξύ των κινητήρων του θα περιλαμβάνεται ο νέος τρικύλινδρος τούρμπο βενζίνης κινητήρας των 0.9 λίτρων TCe 90, με κατανάλωση 4,3λ/100χλμ και εκπομπές CO2 στα 99γρ/χλμ. Νέος είναι και ο ντίζελ dCi 90 με χωρητικότητα 1,5λ. και ισχύ 90 ίππων. Από το 2013 στη γκάμα θα προστεθεί ο επίσης νέος TCe 120, με κυβισμό 1,2 λίτρων που με τη χρήση τούρμπο θα αποδίδει 120 ίππους και θα συνεργάζεται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.
Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου Renault Clio θα γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube