Renault: Ηλεκτρικό πρωτότυπο DeZir

Renault: Ηλεκτρικό πρωτότυπο DeZir

Για το Σαλόνι του Παρισιού 2010, προορίζει η Renault την παρουσίαση του concept car DeZir, που εκτός από την έμφαση στο σχεδιασμό προβλέπει ηλεκτροκίνηση σύμφωνα με τα πρότυπα της νέας εποχής της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία το DeZir αποτελεί την πρώτη πρακτική εφαρμογή της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της εταιρείας και πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια του τμήματος σχεδιασμού υπό την ηγεσία του Laurens van den Acker, που έχει παρελθόν στην Audi, τη Ford και τη Mazda. To DeZir είναι ένα διθέσιο κουπέ, με έντονες καμπύλες που ενισχύονται από τα μεγάλα τόξα που φιλοξενούν τους 21 ιντσών τροχούς.

Ωστόσο πέρα από το φουτουριστικό σχεδιασμό υπάρχει η πρόθεση της Renault για εφαρμογή νέων τεχνολογιών που δηλώνεται στο όνομα του μοντέλου. Το "Ζ" εδώ υπονοεί το Zero Emissions (μηδενικές εκπομπές ρύπων). Ο ηλεκτροκινητήρας 150 ίππων του μοντέλου τοποθετημένος στο κέντρο και προς τα πίσω σε συνδυασμό με τη θέση της μπαταρίας ιόντων λιθίου πίσω από τα καθίσματα προσφέρουν την καλύτερη δυνατή κατανομή βάρους αλλά και αυτονομία 100 χλμ.

Καθώς η απόδοση του αυτοκινήτου είναι το κρίσιμο μέγεθος η κατασκευή του αμαξώματος είναι από kevlar, ενώ το σωληνωτό χαλύβδινο πλαίσιο προέρχεται από το αγωνιστικό Mégane Trophy, όπως άλλωστε και η ανάρτηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube