Renault Captur: Νέος αντίπαλος για το Juke

Renault Captur: Νέος αντίπαλος για το Juke

Τα μικρά crossover δείχνουν να είναι το νέο trend της αυτοκινητοβιομηχανίας, με ολοένα και περισσότερες εταιρείες να καταθέτουν τις προτάσεις τους σ’ αυτή. Τελευταία που μπαίνει στο χορό είναι η Renault με το Captur.

Ένα μικρό crossover, το οποίο δανείζεται στιλιστικά και μηχανικά μέρη από το νέο Clio και φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Nissan Juke, το άρτι αφιχθέν στη χώρα μας Opel Mokka, αλλά και το 2008 που αποκάλυψε πριν λίγο καιρό η Peugeot.

Με το συνολικό μήκος του αμαξώματος να φθάνει τα 4,12 μέτρα, το Captur είναι περίπου 1,5 πόντο κοντύτερο από το Juke της «αδελφής» Nissan, εξίσου ξεχωριστό όμως σε σιλουέτα. Η ογκώδης μάσκα εμπρός και οι κοίλες γραμμές στο πλάι θυμίζουν Clio, αλλά τα διαφορετικά φωτιστικά σώματα, οι ογκώδεις προφυλακτήρες και η αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος δημιουργούν μια συνολική εικόνα που επιτρέπει στο Captur να λάβει τη δική του περίοπτη θέση στην γκάμα της Renault.
Όπως και στην περίπτωση του τελευταίου Clio, η Renault θα προσφέρει στους αγοραστές του Captur αρκετές δυνατότητες εξατομίκευσης, τόσο της εξωτερικής εμφάνισης όσο και της καμπίνας. Ενώ, παρόλο την στενή σχέση με το Juke όσον αφορά αρκετά μηχανικά μέρη, το Captur έχει εξελιχθεί αυτόνομα και θα κατασκευάζεται σε ξεχωριστό εργοστάσιο, στο Βαγιαδολίδ της Ισπανίας.
Η Renault «φυλάει» τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του Captur για την επίσημη παρουσίασή του, η οποία θα γίνει τον προσεχή Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης. Το μόνο σίγουρο προς το παρόν είναι πως αρχικά τουλάχιστον, θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά ως προσθιοκίνητο και πως στην γκάμα του θα υπάρχει έκδοση που θα εκπέμπει CO2 μόλις 96 gr/km. Όσον αφορά τους κινητήρες, θα προέρχονται από το Clio με την γκάμα του να περιλαμβάνει λογικά τον νέο τρικύλινδρο 0.9 TCe, τον 1.2 TCe και τον ντίζελ 1.5 dCi.

[Πηγή: Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube