Renault: Ανανεωμένη γκάμα επαγγελματικών και νέο Kangoo Z.E. Concept

Renault: Ανανεωμένη γκάμα επαγγελματικών και νέο Kangoo Z.E. Concept

Η γαλλική εταιρεία φρεσκάρει τα Master, Trafic και Alaskan ενώ μας προετοιμάζει και για το νέο Kangoo.

Η Renault παρουσίασε τη νέα γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της για την Ευρώπη, η οποία περιλαμβάνει τα ανανεωμένα Master, Trafic, Alaskan αλλά και το ολοκαίνουριο Kangoo Z.E. Concept με το οποίο μας προετοιμάζει για τη νέα γενιά του δημοφιλούς βαν. 

Τα επαγγελματικά οχήματα της Renault σημείωσαν στην Ευρώπη 619.229 πωλήσεις μέσα στο 2018, μια επίδοση ρεκόρ από το 1998 που βρίσκεται στη συγκεκριμένη αγορά. Ας δούμε όμως ένα ένα τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν.

 

 

Renault Master: Το ανανεωμένο Master απέκτησε ανασχεδιασμένη μάσκα με πιο μοντέρνα φωτιστικά σώματα. Σημαντικά αναβαθμισμένη είναι και η καμπίνα με πιο σύγχρονο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και περισσότερες πρακτικές λύσεις για τον επαγγελματία. Τέλος, στον εξοπλισμό προστέθηκαν νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού ενώ οι βελτιωμένοι κινητήρες 2.3 dCi είναι πιο αποδοτικοί, με ισχύ που φτάνει τους 180 PS και τα 400 Νm ροπής.

 

 

Renault Traffic: Το Traffic ανανεώνεται με μικρές επεμβάσεις στο αμάξωμα (γρίλια, προφυλακτήρες, γραφικά LED στα φωτιστικά σώματα) και το εσωτερικό (πιο ποιοτικές και ανθεκτικές επενδύσεις στο ταμπλό). Μηχανικά το μοντέλο αποκτά νέους κινητήρες 2.0 dCi (από 120 PS, 145 PS και 170 PS) με μειωμένη κατανάλωση και την επιλογή του νέου αυτόματου κιβωτίου EDC6. Το μεσαίο βαν είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις Van, Combi, Bus και SpaceClass. Στις επαγγελματικές εκδόσεις, ο αποθηκευτικός χώρος κυμαίνεται από 3,2 μέχρι 8,6 κυβικά μέτρα.

Alaskan

Renault Alaskan: Το pickup της Renault αποκτά αναβαθμισμένη ανάρτηση πέντε συνδέσμων στον πίσω άξονα που του χαρίζει αυξημένο ωφέλιμο φορτίο 1.100 kg, σύστημα πέδησης με δίσκους στους πίσω τροχούς, ελαφρώς βελτιωμένους κινητήρες Blue Dci με 160 PS και 190 PS και πλουσιότερο εξοπλισμό ασφαλείας με την προσθήκη αυτόματου φρεναρίσματος σε περίπτωση ανάγκης.

Kangoo ZE

Renault Kangoo Z.E. Concept: Με αυτό το πλήρως ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο η γαλλική εταιρεία μας προετοιμάζει για την ολοκαίνουρια γενιά του Kangoo που θα παρουσιαστεί το 2020. Ο σχεδιασμός του είναι ιδιαίτερα ελκυστικός για τα δεδομένα της κατηγορίας, με δυναμικές γραμμές στο αμάξωμα που παραπέμπουν σε επιβατικά οχήματα και μπάρες LED που ενώνονται με τα εμπρός και τα πίσω φωτιστικά σώματα. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο σχεδιασμού της Renault, Laurens van den Acker, η έκδοση παραγωγής θα μοιράζεται το 80% του σχεδιασμού με το πρωτότυπο

Η Renault δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης όμως είναι πολύ πιθανό το νέο Kangoo Z.E. να χρησιμοποιεί τις μπαταρίες και τον ηλεκτροκινητήρα του Nissan Leaf.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube