Πρωτότυπο Toyota ME.WE «κατά της υπερβολής» [video]

Πρωτότυπο Toyota ME.WE «κατά της υπερβολής» [video]

Το ηλεκτρικό όχημα «κατά της κρίσης» θέλει να παίξει το ρόλο «τεσσάρων αυτοκινήτων σε ένα».

Η Toyota αποκάλυψε ένα νέο πρωτότυπο, το ME.WE, που έχει σχεδιαστεί ως «όχημα κατά της υπερβολής». Σχεδιάστηκε από το ευρωπαϊκό στούντιο ED2 της Toyota σε συνεργασία με τον πρωτοπόρο Γάλλο αρχιτέκτονα Ζαν-Μαρί Μασό.

Η Toyota υποστηρίζει ότι η φιλοσοφία πίσω από το ME.WE ήταν το «να κάνεις περισσότερα και να δημιουργείς καλύτερα, ενώ χρησιμοποιείς λιγότερα». Έτσι, το πρωτότυπο χαρακτηρίζεται αυτοκίνητο πόλης, κάμπριο, ανοιχτό φορτηγάκι και 4x4 σε ένα πακέτο. Ο συνδυασμός ενός αλουμινένιου σωληνωτού πλαισίου με εναλλάξιμα τμήματα αμαξώματος από πολυπροπυλένιο, κρατάει το βάρος στα μόλις 750 κιλά. Τα τμήματα του αμαξώματος από μόνα τους ζυγίζουν μόνο 14 κιλά.

To ME.WE χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρες μέσα στους τροχούς, όπως το πρωτότυπο i-ROAD που είδαμε στο Σαλόνι της Γενεύης. Όμως, καθώς έχει 4 τροχούς αντί για τους 3 του i-ROAD, το ME.WE μπορεί να προσφέρει κατ’ επιλογήν τετρακίνηση. Η χρήση των ηλεκτροκινητήρων στους τροχούς απαλλάσσει από την πολυπλοκότητα και το βάρος ενός συστήματος μετάδοσης και στους 4 τροχούς.

Στο εσωτερικό του ME.WE συνεχίζεται το μοτίβο της απλής, οικολογικά ευαίσθητης σχεδίασης. Για τις οριζόντιες επιφάνειες της καμπίνας έχει χρησιμοποιηθεί μπαμπού από ανανεώσιμες πηγές, ενώ η τοποθέτηση των μπαταριών κάτω από το πάτωμα ελευθερώνει περισσότερο χώρο για τους επιβάτες. Υπάρχει μόνο ένας πίνακας με ενδείξεις για την ταχύτητα, το φορτίο της μπαταρίας και το σύστημα πλοήγησης. Οι αποσκευές αποθηκεύονται στη σκεπή, κάτω από ένα αναδιπλούμενο αδιάβροχο κάλυμμα.

Για να εξοικονομείται ενέργεια από την μπαταρία, ο κλιματισμός και τα θερμαινόμενα καθίσματα του ME.WE τροφοδοτούνται από μία αντλία αέρα χαμηλής ενέργειας. Τέλος, για να τονιστεί ο χαρακτήρας του ME.WE ως «τέσσερα αυτοκίνητα σε ένα», μπορεί να δημιουργηθεί η αίσθηση ενός κάμπριο κατεβάζοντας όλα τα τζάμια των παραθύρων, μαζί και το παρμπρίζ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube