Πρωτότυπο έκπληξη από την Lamborghini

Πρωτότυπο έκπληξη από την Lamborghini

Η Lamborghini σκοπεύει να τραβήξει όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της στη Γενεύη. Η ιταλική φίρμα θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο κουπέ με τον κινητήρα εμπρός, το οποίο αν πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή του, θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Ferrari F12.

Οι Βρετανοί συνεργάτες από το Autocar, μας εκμυστηρεύτηκαν συνομιλία που είχαν με τον πρόεδρο της Lamborghini, Stephan Winkelmann, ο οποίος τους ανέφερε ότι η φίρμα του θα αποκαλύψει στην Γενεύη ένα ξεχωριστό πρωτότυπο στην καρδιά του οποίου θα βρίσκεται o V12. Το πρωτότυπο αυτό θα έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκδηλώσεις που θα κάνει φέτος η εταιρεία για τα 50 χρόνια της.

Σύμφωνα με τον Winkelmann, το πρωτότυπο θα έχει 2 πόρτες, θέσεις για δυο επιβάτες και θα κινείται από τον V12 της εταιρείας, αλλά δεν θα βασίζεται στην Aventador. Αυτά μεταφράζονται εν ολίγοις σε ένα κουπέ με τον κινητήρα τοποθετημένο εμπρός, το οποίο θα διαθέτει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Με την Ferrari F12 να βρίσκεται εδώ και κάποιους μήνες στην αγορά, ένας ανταγωνιστής από την πλευρά της Lamborghini φαντάζει λογική επιχειρηματική κίνηση. Ωστόσο, ο Winkelmann τόνισε στους συνεργάτες μας πως το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει πάρει έγκριση για την παραγωγή του. Είναι απλώς ένα πρωτότυπο με πιθανή μελλοντική χρήση. Κύριος στόχος τους προς το παρόν είναι να πείσουν το διοικητικό συμβούλιο της VW να εγκρίνει το SUV Urus, το οποίο όλοι στην Lamborghini καίγονται να το δουν να πωλείται στις εκθέσεις.

«Θα πρέπει να πουλάμε περίπου 3.000-4.000 κομμάτια το χρόνο, προκειμένου το Urus να αποδειχθεί επικερδής επένδυση. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πιάσουμε αυτά τα νούμερα και ελπίζω το διοικητικό συμβούλιο να μας δώσει σύντομα το ΟΚ», ανέφερε ο Winkelmann. Αν το Urus βγει στην αγορά, η τιμή του θα κυμαίνεται στα πλαίσια μιας Gallardo, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε την Lamborghini να τοποθετεί σε μοντέλο της έναν μη-ατμοσφαιρικό κινητήρα. «Σε ένα αυτοκίνητο σαν αυτό, ένα υβριδικό τούρμπο φαντάζει πιο λογικό» ήταν τα ακριβή λόγια του Winkelmann.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube