Το πρώτο ηλεκτρικό Škoda δοκιμάζεται εντατικά

Το πρώτο ηλεκτρικό Škoda δοκιμάζεται εντατικά

Μια δεκάδα πιλοτικά Citigo EV κυκλοφορεί ήδη στους τσεχικούς δρόμους πριν από το εμπορικό λανσάρισμα τους επόμενους μήνες. Η Škoda θα παράγει και επαναφορτιζόμενους υβριδικούς κινητήρες για όλο το VW Group.

Το ηλεκτρικό μέλλον της Škoda τρέχει με χίλια. Και θα ξεκινήσει με ένα προϊόν 100% για την πόλη, δεδομένου ότι θα είναι το e-Citigo που θα παίξει πρώτο μπάλα. Το τσεχικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο βρίσκεται λίγους μήνες μακριά από το λανσάρισμά του, μεσοδιάστημα που η Škoda θα δοκιμάζει ένα στόλο από δέκα «Citigo E-Pilot» στους τσεχικούς δρόμους με επιλεγμένους πελάτες και υποδομές, τεστάροντας όλο το set-up.

Το αυτοκίνητο δεν αποτελεί τεχνική έκπληξη, δεδομένου ότι πατά πάνω στην ηλεκτρική βάση του διδύμου του, του Volkswagen e-up !.Οι μπαταρίες του θα έχουν επομένως ενεργειακή πυκνότητα 18,7kWh, με τη μέση κατανάλωση να υπολογίζεται σε περίπου 12kWh/100 km. Έτσι, η αυτονομία θα είναι γύρω στα 150 km στις καλύτερες συνθήκες. Όμως, με πεδίο δράσης αποκλειστικά την πόλη, το ηλεκτρικό Citigo, παρά τις μικρές μπαταρίες του, θα μπορεί να φορτίζεται εύκολα, ακόμη και σε τερματικά χαμηλής ισχύος. 

Το εμπορικό λανσάρισμα του e-Citigo θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο 3μηνο του 2019, αποτελώντας το εναρκτήριο λάκτισμα της ηλεκτρικής πορείας της Škoda. Στη συνέχεια αναμένονται σύμφωνα με τις δηλώσεις του Mladá Boleslav δώδεκα εξηλεκτρισμένα μοντέλα μέχρι το 2022, ενώ οι Τσέχοι θα έχουν και την ευθύνη για την παραγωγή των επαναφορτιζόμενων υβριδικών συστημάτων για ολόκληρο του Volkswagen Group.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube