Πρώτες φωτογραφίες του νέου Škoda Rapid Spaceback

Πρώτες φωτογραφίες του νέου Škoda Rapid Spaceback

Το νέο Škoda Rapid Spaceback που απεικονίζεται στις φωτογραφίες που διέρρευσαν θα αρχίζει να πωλείται και στην Ελλάδα από το φθινόπωρο.

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του Rapid Spaceback, της νέας έκδοσης αμαξώματος του μικρού της Škoda, που έρχεται να πλαισιώσει το λίφτμπακ. Με 5θυρο αμάξωμα και σχεδίαση που ακολουθεί πιστά τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της τσέχικης φίρμας, το Spaceback θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο και θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά αμέσως μετά.

Σε σχέση με το λίφτμπακ Rapid, το Spaceback διαφέρει σχεδιαστικά στο πίσω μέρος του, όπου το «κόψιμο» της 5ης πόρτας μπαίνει μέσα στον προφυλακτήρα. Όμορφη λεπτομέρεια, που όπως φαίνεται στις φωτογραφίες δεν θα είναι στάνταρ σε όλα τα μοντέλα είναι η μεγαλύτερη γυάλινη επιφάνεια στην 5η πόρτα που καλύπτει και το μεταλλικό μέρος που φιλοξενούνται τα σήματα και τα διακριτικά του μοντέλου.

Όσον αφορά τους κινητήρες δεν αναμένεται να έχουμε κάτι νέο. Διαθέσιμοι θα είναι οι τέσσερις κινητήρες τεχνολογίας Euro 5 που συναντάμε και στο λίφτμπακ. Δηλαδή οι βενζινοκινητήρες 1.2 TSI με ιπποδύναμη 86 ή 105 PS και κατανάλωση 5,1 και 5,4 lt/100 km αντίστοιχα και ο 1.4 TSΙ με απόδοση 122 PS και μέση κατανάλωση 5,8 lt/100 km. Η γκάμα των ντίζελ θα περιλαμβάνει τον 1.6 TDI με ισχύ 105 PS και τον 1.6 TDI με τους 90 PS της έκδοσης GreenLine που καταναλώνει μόλις 3,8 lt/100 km και εκπέμπει 99 g/km CO2.

Συγκριτικά με το λίφτμπακ, το Škoda Rapid Spaceback έχει μικρότερο χώρο αποσκευών, 415 lt αντί 550. Το μειονέκτημα αυτό, αν βέβαια μπορεί να χαρακτηριστεί μειονέκτημα ένα πορτμπαγκάζ 415 lt σε ένα αυτοκίνητο της σουπερμίνι κατηγορίας, θα αντισταθμίζεται σύμφωνα με τις πληροφορίες μας με την τιμή πώλησης, η οποία θα ξεκινά για το βασικό μοντέλο αρκετά κάτω από τα 12.000 ευρώ που κοστίζει η αντίστοιχη έκδοση του λίφτμπακ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube