Πρώτες φωτογραφίες του Kia pro_cee'd GT

Πρώτες φωτογραφίες του Kia pro_cee'd GT

Πανέτοιμη για το ντεμπούτο της στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο είναι η κορυφαία έκδοση του Kia cee’d, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες της 3θυρης έκδοσης pro_cee'd GT που διέρρευσαν σήμερα. Με το διακριτικό GT να δεσπόζει στη μάσκα, το πρώτο «καυτό» χάτσμπακ της Kia θα διατεθεί στην αγορά τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες του 2013, σε 3θυρο και 5θυρο.

Όπως είναι γνωστό, την κίνηση των εκδόσεων GT του cee’d θα αναλάβει ο νέος GDI twin-scroll βενζινοκινητήρας τούρμπο των 1,6 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 204 PS και 27,0 kgm ροπής. Η ισχύς φυσικά, θα μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων, ενώ όσον αφορά τις επιδόσεις, αναμένονται εκρηκτικές, με τις πρώτες πληροφορίες από την Kia να κάνουν λόγο για 0-100 km/h σε μόλις 7,9 sec.

Πέρα από τις επιδόσεις, που θα περιμένουμε να τις διαπιστώσουμε από κοντά, το Kia pro_cee’d GT που απεικονίζεται στις φωτογραφίες δείχνει αν μη τι άλλο να κερδίζει το στοίχημα της εμφάνισης. Στοιχείο που επίσης μετρά πολύ στις γρήγορες εκδόσεις των χάτσμπακ. Οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, οι κόκκινες λεπτομέρειες στη μάσκα και στις δαγκάνες των αναβαθμισμένων φρένων, καθώς και τα περίτεχνα προβολάκια τύπου LED, έρχονται να προσθέσουν κι άλλο δυναμισμό στο ήδη δυναμικό αμάξωμα του νέου cee’d.

Όπως όλα τα cee’d άλλωστε, οι εκδόσεις GT θα κατασκευάζονται στο σύγχρονο εργοστάσιο της Kia στην πόλη Ζιλίνα της Σλοβακίας, με την παραγωγή του να ξεκινά τον Μάιο. Αρωγός στην προσπάθεια της Kia να πρωταγωνιστήσει σε μια ακόμα κατηγορία με τα μοντέλα της θα σταθεί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και η τιμή του, η οποία στην ελληνική αγορά αναμένεται να μην ξεπερνά τα 25.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube