Προσεχές VW Tiguan: Αυτόνομο και επαναφορτιζόμενο υβριδικό

Προσεχές VW Tiguan: Αυτόνομο και επαναφορτιζόμενο υβριδικό

Μόλις προ της ανανέωσης του μέσου ζωής, το Tiguan είναι προγραμματισμένο να εξελιχτεί ισχυρά στη νέα γενιά του το 2022. Οι φήμες μιλούν για αυτονομία Επιπέδου 4 και επαναφορτιζόμενη υβριδική εκδοχή.

Επί του παρόντος, το επίπεδο αυτόνομης οδήγησης που μπορείς να βρεις στα αυτοκίνητα είναι το τρίτο: Επιτρέπει στον οδηγό να αφήσει το αυτοκίνητο να πηγαίνει αυτόνομα, αλλά μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις: Κυκλοφοριακή συμφόρηση ή αυτοκινητόδρομος, μεταξύ των κυριοτέρων. Το επόμενο επίπεδο εξαλείφει την ανάγκη να παρακολουθείς μόνιμα το δρόμο και αυτό είναι το επίπεδο που εικάζεται ότι επιφυλάσσει η Volkswagen για το μελλοντικό Tiguan.

Οι συνάδελφοί μας στο Autoexpress μιλούν για μια σημαντική ανανέωση του γερμανικού SUV, το οποίο θα έχει όλη την απαραίτητη τεχνολογία για να μπορεί να αποκτήσει το Επίπεδο 4 στην αυτονομία. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το αυτοκίνητο θα προσφέρει ένα τέτοιο το χαρακτηριστικό με του που βγει από το εργοστάσιο

Ωστόσο, αν το Tiguan θα είναι πραγματικά ικανό γι’ αυτή τη δυνατότητα το 2022, το λογικό είναι ότι τα πιο διακεκριμένα μοντέλα του VW Group, όρα Audi, Porsche κ.λπ., θα τη διαθέτουν ακόμα νωρίτερα. Αυτό θα ισοδυναμούσε με την άποψη ότι η αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 4 βρίσκεται μόνο μερικούς μήνες, βία χρόνο, μακριά για τον όμιλο Volkswagen.

Δύο επαναφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα βρίσκονται σύμφωνα με τις πληροφορίες στο πρόγραμμα του Tiguan: Ένα με 170 και ένα με 250 άλογα. Ακόμη κι αν δεν έχει επιβεβαιωθεί από τη Volkswagen η παραπάνω πληροφορία, ακούγεται λογικό το 2022 ένα μοντέλο όπως το Tiguan να είναι τουλάχιστον μερικώς εξηλεκτρισμένο. Και αυτό μάλιστα θα μπορούσε επίσης να αφορά την πιο σπορ έκδοσή του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube