Προπομπός της νέας γενιάς του Citroën C4 Picasso

Προπομπός της νέας γενιάς του Citroën C4 Picasso

Το εικονιζόμενο πρωτότυπο, που θα παρουσιαστεί σε λιγότερο από ένα μήνα στην έκθεση της Γενεύης, δίνει σύμφωνα με τη Citroën μια πρώτης τάξεως γεύση για την εμφάνιση του νέου C4 Picasso, το οποίο θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά το φθινόπωρο.

Το πρωτότυπο ονομάζεται Citroën Technospace και πέρα από την ιδιαίτερη εμφάνιση, η οποία χαρακτηρίζεται από τη μικρή μάσκα, τις λεπτές κολόνες και τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, το κυριότερο χαρακτηριστικό του είναι το πάτωμα στο οποίο βασίζεται.
Είναι η νέα πλατφόρμα Efficient Modular Platform 2 (EMP2), που παρουσίασε πρόσφατα ο γαλλικός όμιλος και η νέα γενιά του C4 Picasso θα είναι το πρώτο μοντέλο της Citroën που θα τη χρησιμοποιήσει. Σύμφωνα με την γαλλική εταιρεία, ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της είναι η μείωση του βάρους κατά περίπου 70 κιλά, που βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων. Αποτέλεσμα αυτού είναι πως η έκδοση παραγωγής της νέας C4 Picasso θα διαθέτει στη γκάμα της εκδόσεις με λιγότερα από 100 gr CO2/km.
Όσον αφορά τις διαστάσεις τώρα, το νέο C4 Picasso θα είναι κοντύτερο και πιο χαμηλό σε ύψος από το τωρινό μοντέλο, με τις συνολικές διαστάσεις να κυμαίνονται στα 4,43 m μήκος, 1.83 m πλάτος και 1,61 m ύψος. Παρόλο τις πιο μαζεμένες διαστάσεις, οι ιθύνοντες της Citroën υποστηρίζουν πως το νέο μοντέλο θα είναι πιο ευρύχωρο τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές, προσφέροντας πορτμπαγκάζ με χωρητικότητα 537 λίτρων.
Στα πλάνα της Citroën είναι και η έκδοση C4 Grand Picasso, αλλά αυτή θα ακολουθήσει αργότερα και δύσκολα θα τη δούμε στις εκθέσεις της Citroën πριν το 2014.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube