Πρόωρη αποκάλυψη για τη νέα BMW M2

Πρόωρη αποκάλυψη για τη νέα BMW M2

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση της νέας, δεύτερης γενιάς M2 από τη BMW, διέρρευσαν οι φωτογραφίες του καυτού βαυαρικού κουπέ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της BMW, η νέα M2 (G87), θα παρουσιαστεί στα μέσα Οκτώβρη. Ωστόσο εδώ και μερικές ώρες στο διαδίκτυο, μεγάλος ιστότοπος του εξωτερικού, διέρρευσε φωτογραφίες της δεύτερης γενιάς.

Το κύριο χαρακτηριστικό που μπορεί κανείς να διακρίνει κοιτώντας το αυτοκίνητο «enface», είναι πως εφοδιάζεται με μια μάσκα... φυσιολογικών διαστάσεων και όχι την υπερμεγέθη που συναντάμε στις M3/M4 και έχει διχάσει τους φανατικούς θαυμαστές της BMW.

BMW M2

Υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα μπροστά για καλύτερη ψύξη του κινητήρα και έντονα τονισμένα τόξα των τροχών. Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο η πληροφορία που λαμβάνεις είναι «μπόλικη» και μάλλον... «μπερδεύει» το μάτι.

Αντίθετα το πίσω μέρος δείχνει πιο αρμονικό. Έχει καλύτερη αισθητική ισορροπία, είναι όσο μυώδες χρειάζεται και με τετραπλές απολήξεις στην εξάτμιση που σε προδιαθέτουν για το ποιόν του χαρακτήρα του. Το ανοιχτό αυτό γαλάζιο χρώμα είναι νέο (Zandvoort Blue), όπως και η σχεδίαση στις ζάντες (19 ή 20’’). Η δε οροφή είναι από ανθρακονήματα.

BMW M2

Αν και στο εσωτερικό οι εικόνες δεν μαρτυρούν την πάσα αλήθεια είναι εμφανές, πως τα μπάκετ καθίσματα είναι ενιαία και από κάρμπον και υπάρχουν επίσης δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες για το σύστημα πολυμέσων iDrive 8 και τον πίνακα οργάνων.

Η νέα M2 θα είναι το τελευταίο M μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης και χωρίς κάποια ηλεκτρική υποβοήθηση. Οι έως τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο ότι κάτω από το καπό θα δίνει το παρών ο 3λιτρος twin-turbo κινητήρας της M4, χαρίζοντας ισχύ 460 ίππων στο όχημα με 550 Nm ροπής. Η δύναμη θα μεταφέρεται μέσω ενός 6τάχυτου χειροκίνητου ή ενός αυτόματου 8 σχέσεων είτε στους πίσω (ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό) είτε και στους 4 τροχούς. 

BMW M2

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η νέα M2, θα διαθέτει σύστημα τετρακίνησης xDrive, το οποίο θα «δουλεύει» 50%:50% υπό κανονικές συνθήκες, θα μπορεί όμως να μεταφέρει έως και 100% της ροπής του είτε στον εμπρός είτε στον πίσω άξονα!

To λανσάρισμα του μοντέλου θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2023, με τη νέα M2 να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στο San Luis Potosi στο Μεξικό, εκεί όπου κατασκευάζεται και η 2 Series Coupe.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube