Προ των πυλών το νέο Lexus IS

Προ των πυλών το νέο Lexus IS

Αυτές είναι οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Lexus IS, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό στη Διεθνή Έκθεση του Ντιτρόιτ, την ερχόμενη εβδομάδα. Με αιχμή του δόρατος τη δυναμική εμφάνιση που συνθέτουν τα στενόμακρα φωτιστικά σώματα, η εντυπωσιακή τεράστια μάσκα και οι κυρτές γραμμές που ξεκινούν από χαμηλά στα μαρσπιέ, για να καταλήξουν στα πίσω φωτιστικά σώματα, το νέο IS θα κληθεί και στην 3η του γενιά να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της BMW Σειράς 3 και της Mercedes-Benz C-Class.

Το νέο IS έχει μεγαλώσει σε εξωτερικές διαστάσεις, συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο, ενώ αυξημένο είναι και το μήκος του μεταξονίου, γεγονός που σύμφωνα με τους ιθύνοντες της ιαπωνικής φίρμας εξασφαλίζει όχι απλά καλύτερους χώρους από το παρελθόν, αλλά τους μεγαλύτερους στην κατηγορία του. Αυξημένη είναι και η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ, με τα ακριβή νούμερα, ωστόσο, να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμα από την Lexus.
Ριζικά ανασχεδιασμένη είναι και η καμπίνα, η οποία φέρνει κάποια στιλιστικά στοιχεία και από το supercar LFA. Η ποιότητα των υλικών και το φινίρισμα είναι αναβαθμισμένα, ενώ μια νέα τεχνολογία χρησιμοποιείτε στους διακόπτες, οι οποίοι σύμφωνα με την Lexus ενεργοποιούνται απλά με το άγγιγμα.
Στην ευρωπαϊκή αγορά το νέο IS αναμένεται στα μέσα του 2013. Επίσημες ανακοινώσεις όσον αφορά τους κινητήρες δεν έχουν γίνει ακόμα, αλλά στα μέρη μας το νέο IS αναμένεται με V6 βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων και σε υβριδική έκδοση, την IS300h, στην οποία η εκπομπή CO2 θα είναι κάτω από τα 100 gr/km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube