Προ των πυλών η κουπέ έκδοση του Škoda Enyaq iV

Προ των πυλών η κουπέ έκδοση του Škoda Enyaq iV

Νέα έκδοση αμαξώματος για το Škoda Enyaq iV, την ηλεκτρική ναυαρχίδα της μάρκας, με κουπέ χαρακτηριστικά, έμφαση στο στιλ και ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση.

H Škoda θα αποκαλύψει στο προσεχές μέλλον μία νέα κουπέ έκδοση για το Enyaq iV, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της, που έχει ήδη καταγράψει περισσότερες από 70.000 παραγγελίες πανευρωπαϊκά. 

Όπως φανερώνουν οι πρώτες φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η τσέχικη φίρμα, αλλά και το όνομα, το Enyaq Coupe iV διαφοροποιείται από τις υπάρχουσες εκδόσεις από το έντονα κεκλιμένο πίσω μέρος που του προσδίδει χαρακτηριστικά κουπέ αμαξώματος. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας (Cd) είναι μόλις 0,247, ακόμα χαμηλότερος από τον αντίστοιχο του Enyaq iV, καθιστώντας τη νέα έκδοση ακόμα πιο αποδοτική ενεργειακά, με αυτονομία που ξεπερνά τα 535 km στον κύκλο WLTP, σύμφωνα πάντα με την Škoda. 

Όπως και το απλό Enyaq iV, το νέο μοντέλο θα λανσαριστεί στην αγορά με δύο μεγέθη μπαταρίας και τρεις εκδόσεις ισχύος, με κίνηση στους ή και στους τέσσερις τροχούς. Το Enyaq Coupe iV 60 είναι εξοπλισμένο με μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 62 kWh (58 kWh net). Ο ηλεκτροκινητήρας παράγει 132 kW (180 PS) και κινεί τους πίσω τροχούς. Το Enyaq Coupe iV 80 έχει επίσης κίνηση στους πίσω τροχούς, με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 150 kW (204 PS). Όταν είναι εφοδιασμένο με το μεγαλύτερο πακέτο μπαταρίας 82 kWh (77 kWh net). 

skoda

Το Enyaq Coupe iV 80x είναι εξοπλισμένο με τη μεγαλύτερη μπαταρία, η οποία τροφοδοτεί επίσης ένα δεύτερο ηλεκτροκινητήρα 80 kW στον μπροστινό άξονα, εξασφαλίζοντας τετρακίνηση. Μαζί, οι δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν συνολικά 195 kW (265 PS). Χρησιμοποιώντας φορτιστή τοίχου εναλλασσόμενου ρεύματος έως 11 kW το ολοκαίνουργιο κουπέ μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε έξι έως οκτώ ώρες. Το Enyaq Coupe iV μπορεί επίσης να φορτιστεί σε δημόσιους σταθμούς ταχείας φόρτισης DC, με ισχύ έως 125 kW.

Το Enyaq Coupe iV θα έρθει με πανοραμική γυάλινη οροφή, ως μέρος του βασικού εξοπλισμού και το διάκοσμο της καμπίνας που γνωρίζουμε από τη SUV εκδοχή του. Όσον αφορά τις εξωτερικές διαστάσεις, με μήκος 4.653 mm και ύψος 1.617 mm, το κουπέ είναι τέσσερα χιλιοστά μακρύτερο από το Enyaq iV και ένα χιλιοστό ψηλότερο. Στα 1.879 mm και 2.765 mm αντίστοιχα, το πλάτος και το μεταξόνιο και των δύο μοντέλων είναι πανομοιότυπα, ενώ ο χώρος αποσκευών 570 lt του κουπέ είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τα 585 lt του SUV.

Το Škoda Enyaq Coupe iV θα αποκαλυφθεί στην πλήρη μορφή του το προσεχές διάστημα, με το εμπορικό του λανσάρισμα στην ευρωπαϊκή αγορά να έχει προγραμματιστεί για το 2022.

[Πηγή: Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube