Πρεμιέρα στη Γενεύη για το ηλεκτρικό Chevrolet Spark [Video]

Πρεμιέρα στη Γενεύη για το ηλεκτρικό Chevrolet Spark [Video]

Εφοδιασμένη, όπως υποστηρίζει η Chevrolet, με το αποδοτικότερο και πιο εξελιγμένο σύστημα ηλεκτροκινητήρα και μπαταριών που κατασκεύασε ποτέ η General Motors, η ηλεκτρική έκδοση του Spark θέτει νέα δεδομένα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης.

Ο ηλεκτροκινητήρας του Spark EV, που θα βρίσκεται στο περίπτερο της εταιρείας στην προσεχή έκθεση της Γενεύης, αποδίδει 130 PS και 40,8 kgm ροπής, επιτρέποντάς του να πιάσει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 8,5 sec.

Η Chevrolet δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την αυτονομία του Spark EV, ωστόσο έκανε γνωστό ότι χάρη σε ένα σύστημα γρήγορης φόρτισης, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί στο 80% σε μόλις 20 λεπτά.
 
Το εσωτερικό του ηλεκτρικού Spark διαθέτει δυο οθόνες 7 ιντσών. Η μία λειτουργεί ως πίνακας οργάνων, απεικονίζοντας όλες τις απαραίτητες ενδείξεις, ενώ στη δεύτερη υπάρχουν όλες οι λειτουργίες για το χειρισμό του ηχοσυστήματος και του κλιματισμού.

Το Spark EV θα διατεθεί στις Ευρωπαϊκές χώρες που έχει ήδη αναπτυχθεί αγορά και δίκτυο εξυπηρέτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οπότε δύσκολα θα το δούμε στη χώρα μας!

[Πηγή: Chevrolet]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube