Πράσινο φως για την παραγωγή του ηλεκτρικού MINI Cooper Convertible

Πράσινο φως για την παραγωγή του ηλεκτρικού MINI Cooper Convertible

Η ανοιχτή έκδοση του ηλεκτρικού MINI θα διατεθεί στον αριθμό των 999 μονάδων.

Οκτώ μήνες μετά την παρουσίαση του πρωτότυπου Cooper SE Convertible, η MINI, προχωρά και επίσημα στην έκδοση παραγωγής του.

Η ανοιχτή, ηλεκτρική version, θα κυκλοφορήσει στον περιορισμένο αριθμό των 999 μονάδων και αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά (τα 150 μοντέλα θα διατεθούν στην Αγγλία).

Mini

Η έκδοση παραγωγής είναι καρμπόν με αυτήν που παρουσιάστηκε ως πρωτότυπη το περασμένο καλοκαίρι. Για την κίνηση του μοντέλου φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 183 ίππων, με τα πρώτα 0-100 km/h από στάση να επιτυχάνονται σε 8,2’’. 

Για την πλήρη φόρτιση, της μικρής μπαταρίας των 32,6 kWh, το Cooper SE Convertible θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από 40’. Η αυτονομία πάντως των 201 km που προσφέρει ενδείκνυται αποκλειστικά για αστική χρήση... 

Mini

Σε επίπεδο εμφάνισης, η ανοιχτή έκδοση εφοδιάζεται με 17άρηδες τροχούς από ανακυκλωμένο αλουμίνιο, διαθέτει αρκετές λεπτομέριες σε Piano Black και χάλκινες αποχρώσεις και διατίθεται αποκλειστικά σε δύο μόνο χρωματικές επιλογές, είτε στο Enigmatic Black είτε στο White Silver. Το υφασμάτινο top, αναδιπλώνεται ηλεκτρικά και με ταχύτητες κίνησης έως 30 km/h. 

Η Stefanie Wurst, επικεφαλής της MINI δήλωσε τα εξής: «Πριν από τρία χρόνια λανσάραμε το πλήρως ηλεκτρικό MΙΝΙ Cooper SE και σήμερα ένα στα πέντε MΙΝΙ που πωλούνται στην Ευρώπη είναι ηλεκτρικό. Χαίρομαι που μπορούμε να προσφέρουμε σε 999 πελάτες μας την ίδια εξαιρετική καρτ αίσθηση και σε ένα open air μοντέλο μας».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube