Praga Bohema: Το τσεχικό hypercar των 710 PS [video]

Praga Bohema: Το τσεχικό hypercar των 710 PS [video]

Η τσεχική Praga παρουσίασε το Bohema, ένα σκληροπυρηνικό hypercar για χρήση σε δρόμο και πίστα που χρησιμοποιεί τον V6 του Nissan GT-R με ισχύ ανεβασμένη στους 710 PS.

Η Praga, η εταιρεία από την Τσεχία που ιδρύθηκε πριν από 115 χρόνια και κατασκευάζει από αγωνιστικά αυτοκίνητα μέχρι αεροπλάνα, παρουσίασε το Bohema. Πρόκειται για ένα hypercar που μπορεί να κυκλοφορήσει σε δημόσιους δρόμους και σύμφωνα με το εργοστάσιο γυρνάει στην πίστα σε χρόνους αντάξιους με ένα αγωνιστικό της κατηγορίας GT3.

Προτού περάσουμε σε μια πιο λεπτομερή εξέταση των τεχνικών χαρακτηριστικών του, αξίζει να σημειώσουμε ότι το χεράκι του στην εξέλιξη του μοντέλου έβαλε και ο πρώην οδηγός της Formula 1 και νυν οδηγός στα IndyCar, Romain Grosjean.

Περνώντας στα ενδότερα του Praga Bohema, στο κέντρο του βρίσκεται τοποθετημένος ο γνωστός twin-turbo 3,8 λίτρων V6 του Nissan GT-R. O θρυλικός κινητήρας έχει λάβει την περαιτέρω φροντίδα του βρετανικού βελτιωτικού οίκου Litchfield και αποδίδει πλέον 710 PS και 725 Nm ροπής.

​​Praga Bohema

Η ισχύς περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου της Ηewland, με ένα ρομποτικό συμπλέκτη. Το σπριντ για τα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται σε κάτω από 3,5" και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 300 km/h. 

Όπως αρμόζει σε ένα hypercar, το Bohema βασίζεται σε σασί μονοκόκ από ανθρακόνημα και και ζυγίζει μόλις 982 kg. To αμάξωμα του είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να παράγει τη μέγιστη κάθετη δύναμη, με την Praga να υπόσχεται ότι στα 250 km/h το μοντέλο της παράγει 900 kg αρνητικής άντωσης.

Praga Bohema

Περνώντας στο μίνιμαλ εσωτερικό, το Bohema μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα ύψους έως και 2 m. Το τιμόνι είναι εξαγωνικό και στο κέντρο του βρίσκεται μια μικρή οθόνη που λειτουργεί ως πίνακας οργάνων.

Για εκείνους που αναζητούν πορτμπαγκάζ, σε κάθε πλευρά του υπάρχει ένας χώρος αποσκευών με χωρητικότητα 50 lt, ικανός για να μεταφέρει ένα κράνος και τον υπόλοιπο απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται ο οδηγός για να περάσει μια ευχάριστη μέρα στην πίστα.

Η παραγωγή του Bohema θα είναι περιορισμένη και προς το παρόν δεν προβλέπεται να κατασκευαστούν περισσότερα από 89 κομμάτια, με το καθένα να κοστίζει περίπου €1,28 εκατ.

Όσο για το πότε θα το δούμε στους δρόμους, η Praga ανακοίνωσε ότι το Bohema βρίσκεται στα τελευταία στάδια εξέλιξης του. Τα πρώτα δέκα αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν μέσα στο 2023 και αναμένεται να παραδοθούν στους αγοραστές τους προς το τέλος της ίδιας χρονιάς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube