Porsche: Τα μυστικά του Torque Vectoring Plus [video]

Porsche: Τα μυστικά του Torque Vectoring Plus [video]

H Porsche έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο video για το νέο της Porsche Torque Vectoring Plus (PTC) που είναι στάνταρ στις facelifted 911 Turbo και Turbo S.

Το νέο Porsche Torque Vectoring Plus ενισχύει ομοίως με το προηγούμενο την ισορροπία και την ακρίβεια του αυτοκινήτου στις στροφές μέσω του φρεναρίσματος του εσωτερικού πίσω τροχού, στέλνοντας ταυτόχρονα ροπή στον απέναντι.

Η προηγμένη λειτουργία του νέου PTC όμως επέτρεψε τόσο στην Turbo όσο και στην Turbo S να φορέσουν μισή ίντσα φαρδύτερη 20άρα ζάντα.

Οι facelifted 911 Turbo και Turbo S που λανσαρίστηκαν στο πρόσφατο north American International Auto Show 2016 στο Detroit παρουσιάστηκαν με νέα μάσκα με ανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα και νέα φώτα ημέρας LED.

Εξωτερικά υπάρχουν ακόμη νέες λαβές στις πόρτες, ανασχεδιασμένα πίσω φώτα και νέας σχεδίασης 20άρες ζάντες ελαφρού κράματος. Ελαφρά τροποποιημένο είναι το καπό, αλλά και ο πίσω προφυλακτήρας, ολοκληρώνοντας με αυτά τις αισθητικές αλλαγές στο αμάξωμα.

Περιορισμένες είναι οι διαφοροποιήσεις των ανανεωμένων Porsche 911 Turbo και 911 Turbo S στην καμπίνα, όπου υπάρχει νέας σχεδίασης  τιμόνι με περιστροφικό επιλογέα για τις οδηγικές ρυθμίσεις: Normal, Sport, Sport Plus και Individual. Επίσης υπάρχει αναβαθμισμένο σύστημα Porsche Communication Management, σύστημα πολυμέσων με τη δυνατότητα απεικόνισης δορυφορικών εικόνων και πληροφοριών για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόβο, καθώς και στάνταρ ηχοσύστημα της Bose.

Και τα δύο μοντέλα έχουν στάνταρ Sport Chrono Package που περιλαμβάνει νέο κουμπί Sport Response που, όπως λέει η Porsche, «με το πάτημά του προετοιμάζεται το μοτέρ και το κιβώτιο για την καλύτερη δυνατή απόκριση». Με το που θα πατήσεις το κουμπί λοιπόν, έχεις τη «βέλτιστη επιτάχυνση» για χρόνο μέχρι 20”.

Όσον αφορά την επίτευξη των βέλτιστων επιδόσεων, υπάρχει ένα κουμπί για το νέο PSM Sport Mode που μεταβάλλει την επέμβαση του συστήματος Porsche Stability Management. Η εταιρεία λέει ότι με αυτή τη ρύθμιση, οι 911 Turbo και 911 Turbo S πλησιάζουν το όριο του αυτοκινήτου ακόμη πιο κοντά απ’ ό,τι στο προηγούμενο μοντέλο. Ανάμεσα στις νέες οψιόν περιλαμβάνεται ένα νέο σύστημα επιτήρησης αλλαγής λωρίδας και σύστημα ανύψωσης του εμπρός άξονα κατά τέσσερις πόντους για την υπέρβαση εμποδίων σε πάρκινγκ κ.λπ.

Κάτω από το καπό των 911 Turbo και 911 Turbo S βρίσκεται ο διτούρμπινος 3,8λιτρος 6κύλινδρος κινητήρας που πλέον αποδίδει 20 άλογα παραπάνω: 540 PS για την 911 Turbo και 580 PS για την Turbo S. Η περίσσεια ισχύς βελτίωσε την επιτάχυνση και πλέον η Turbo χρειάζεται 3,0” για το σπριντ των 0-100 km/h, με την Turbo S να κάνει 0,1” λιγότερο, στα 2,9”. Η τελική ταχύτητα των αυτοκινήτων είναι 320 και 330 km/h αντίστοιχα.

Παρά τη βελτιωμένη απόδοση και τις αναβαθμισμένες επιδόσεις, αναβαθμίστηκε και η αποδοτικότητα των ανανεωμένων 911 Turbo και 911 Turbo S, με τη μέση τυποποιημένη κατανάλωση να είναι 6,0 lt/100 km και για τα δύο μοντέλα. Η Porsche αποδίδει το βελτιωμένο αποτέλεσμα της κατανάλωσης στη νέα ηλεκτρονική διαχείριση του μοτέρ, στην αναβαθμισμένη εξάτμιση, καθώς και στη νέα χαρτογράφηση του κιβωτίου.

Η ανανεωμένες Porsche 911 Turbo και 911 Turbo S αναμένονται στη χώρα μας τον προσεχή Μάιο.

[Πηγή Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube