Porsche: Στα σκαριά τρεις νέες ρετρό 911

Porsche: Στα σκαριά τρεις νέες ρετρό 911

Έρχονται τρεις νέες εκδόσεις της Porsche 911 με σχεδιασμό εμπνευσμένο από μοντέλα που έγραψαν ιστορία.

Η Porsche έχει κάθε δικαίωμα να είναι υπερήφανη για την ιστορία της και δεν ξεχνά να τιμά τα αυτοκίνητα που τη βοήθησαν να φτάσει εδώ που έφτασε. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Γερμανός κατασκευαστής λάνσαρε σύγχρονα μοντέλα του σε εκδόσεις εμπνευσμένες από τους προγόνους τους. Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι η 718 Boxster 25 Years.

Σύμφωνα με το Motor Trend, η Porsche ετοιμάζει άλλες τρεις εκδόσεις της 911 που θα είναι επηρεασμένες στιλιστικά από το παρελθόν. Η πρώτη από αυτές θα είναι μια νέα εκδοχή της 911 Sport Classic. Το όνομα χρησιμοποιήθηκε το 2010 σε μόλις 250 κομμάτια της Carrera 4S που είχαν υποστεί κυρίως ρετρό επεμβάσεις εμφανισιακά.

1970 911 ST

Συγκεκριμένα η Sport Classic είχε διαφορετικούς εξωτερικούς χρωματισμούς, αλλαγές στο εσωτερικό, μια μοναδική για εκείνη αεροτομή και αυξημένη ισχύ. H νέα Sport Classic αναμένεται να είναι αρκετά πιο ισχυρή καθώς θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα της Turbo S απόδοσης 650 PS, ο οποίος θα στέλνει την ισχύ του στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων. Σε περίπτωση που οι πληροφορίες γίνουν πραγματικότητα, θα μιλάμε για το πιο ισχυρό Porsche παραγωγής με χειροκίνητο σασμάν.

Μια ακόμα νέα έκδοση της 911 εικάζεται ότι θα αναβιώσει την 911 ST του 1970. Η ST είχε αυξημένη ισχύ, μια πιο επιθετική εμφάνιση και διάφορες επιμέρους αλλαγές συγκριτικά με το στάνταρ αυτοκίνητο που βασιζόταν, δίνοντας έτσι τα χαρακτηριστικά ενός αγωνιστικού για τον δρόμο. Οι φήμες θέλουν την νέα 911 ST να χρησιμοποιεί μια βελτιωμένη έκδοση του 4λιτρου ατμοσφαιρικού μοτέρ της GT3 αναβιώνοντας τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του προγόνου της.

1973 Carrera RS

Τέλος, με τα 50α γενέθλια της θρυλικής 911 Carrera RS του 1973 να πλησιάζουν πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν σχεδόν σίγουρο ότι το δώρο για τα γενέθλια της θα είναι μια σύγχρονη επετειακή έκδοσή της. Με την μέχρι τώρα φημολογία να θέλει την αναβίωση της να βασίζεται στη 911 GTS με σημαντικά μειωμένο βάρος και ρετρό λεπτομέρειες στον εσωτερικό και εξωτερικό σχεδιασμό ώστε να αποδίδει φόρο τιμής στην Carrera RS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube