Porsche: Νέο Aerokit για τις 911 Turbo και Turbo S

Porsche: Νέο Aerokit για τις 911 Turbo και Turbo S

Πάγια τακτική της Porsche είναι να προσφέρει όχι απλά μια μακροσκελή λίστα εξτρά εξοπλισμού, αλλά να εξελίσσει και (ουκ ολίγα) ειδικά πακέτα για τα μοντέλα της.

Η πιο πρόσφατη περίπτωση αφορά τις 911 Turbo και Turbo S και πρόκειται για το αεροδυναμικό πακέτο Aerokit που αποτελεί μέρος της σειράς Porsche Exclusive.

Όπως είναι εμφανές και από την ονομασία του, το Aerokit βελτιώνει την αεροδυναμική των δύο υπερτροφοδοτούμενων 911, αφήνοντας τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη ως έχουν.

Το πακέτο για τις 911 Turbo και Turbo S αποτελείται από ένα νέο, χαρακτηριστικό εμπρός σπόιλερ, ανασχεδιασμένο κάλυμμα του κινητήρα και διαφορετική αναδιπλούμενη πίσω πτέρυγα με ρυθμιζόμενη γωνία κλίσης.

Εξελιγμένο στην αεροδυναμική σήραγγα και στο κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης της Porsche στο Weissach, το Aerokit βελτιώνει αισθητά την αρνητική άντωση και στους δύο άξονες δίχως ν’ αυξάνει την αεροδυναμική αντίσταση.

Για παράδειγμα, η συνολική αρνητική άντωση στα 300 km/h αυξάνεται από τα 17 στα 26 kg στο πρόγραμμα Speed και από τα 18 στα 150 (!) στο πρόγραμμα Performance.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν τα αεροδυναμικά βοηθήματα βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος ή, εναλλακτικά, σε γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα.

To πακέτο Aerokit είναι ήδη διαθέσιμο για τα νέα μοντέλα από το τμήμα Porsche Exclusive και τιμάται 5.355 ευρώ στη Γερμανία. Επίσης, θα μπορεί να προστεθεί στα υπάρχοντα από την Porsche Tequipment έναντι 4.879 ευρώ, πλέον βαφής και τοποθέτησης.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube