Porsche: Νέα Panamera GTS στο Λος Αντζελες

Porsche: Νέα Panamera GTS στο Λος Αντζελες

Μεταξύ της Panamera S και της Turbo τοποθετεί η Porsche τη νέα GTS που παρουσίασε στο Σαλόνι του Λος Αντζελες 2011. Η καρδιά του νέου μοντέλου είναι ο αναβαθμισμένος 4.8 λίτρων ατμοσφαιρικός V8, με τελική ισχύ 435 ίππους και ροπή  520 Nm.   
Η μεταφορά αυτής της ισχύος και στους τέσσερεις τροχούς γίνεται μέσω 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη PDK της Porsche. H επιτυγχανόμενη επιτάχυνση φθάνει τα 4.5 δευτ. για τα 0-100χλμ/ώρα και η τελική ταχύτητα τα 286χλμ/ώρα. Με όλα αυτά η κατανάλωση είναι στα 10,9λ/100χλμ και οι εκπομπές CO2 στα 256γρ/χλμ. Με στόχο την αύξηση της απόλαυσης των επιβατών, ένα πλήκτρο θέτει σε λειτουργία το σύστημα Sound Symposer μεταφέροντας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου την "ανάσα" του κινητήρα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω "ανάγνωσης" των κραδασμών μεταξύ της βαλβίδας του γκαζιού και του φίλτρου αέρα.
Η ανάρτηση του μοντέλου είναι εφοδιασμένη με σύστημα Porsche Active Suspension Management (PASM) που αυξάνει την άνεση αλλά και βελτιώνει την οδική συμπεριφορά μέσω ηλεκτρονικής ρύθμισης της απόδοσης της ενώ ο ύψος του αυτοκινήτου από το έδαφος είναι επίσης ρυθμιζόμενη.
Στις ρυθμίσεις έχει προστεθεί - πλέον της Sport και Normal - και η Sport Plus, η οποία "κατεβάζει" την ανάρτηση στο χαμηλότερο σημείο, σε συνδυασμό με την πιο σκληρή ρύθμιση για ακόμα πιο σπορ χαρακτηριστικά απόδοσης στην οδήγηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube