Porsche: Νέα 911 Carrera

Porsche: Νέα 911 Carrera

Στη Φρανκφούρτη όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και αρκετό καιρό θα γίνει η παρουσίαση της νέας γενιάς 911 Carrera, του θρυλικού κουπέ που πρωτοεμφανίστηκε το 1963.
Το μοντέλο θα έχει μακρύτερο μεταξόνιο από τον πρόγονό του κατά 100χιλ. ενώ οι πρόβολοι είναι κοντύτεροι, επιτυγχάνοντας έτσι μεγαλύτερο χώρο για τους επιβάτες και αυξημένη σταθερότητα στην οδήγηση, χωρίς αύξηση του μεγέθους.
Ο κινητήρας είναι ένας νέος εξακύλινδρος 3.4 λίτρων με ισχύ 355 ίππων ενώ η έκδοση Carrera S θα φορά το γνωστό 3.8 λίτρων με ισχύ 406 ίππους. Σημαντική είναι η βελτίωση της κατανάλωσης και για τα δύο μοντέλα που φθάνει το 16%, ενώ οι εκπομπές CO2 είναι αντίστοιχα 194γρ/χλμ (για πρώτη φορά στην Porsche επίδοση κάτω από τα 200γρ/χλμ) και 205γρ/χλμ.
Το αμάξωμα είναι εντελώς νέο κατασκευασμένο από ατσάλι και αλουμίνιο, και κατά 45 κιλά ελαφρύτερο από αυτό του απερχόμενου μοντέλου. Για τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς έχει αντικατασταθεί ο πίσω άξονα ενώ νέο είναι και ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης.
Στο εσωτερικό έχουν ενσωματωθεί ιδέες από την Carrera GT, με την κονσόλα να έχει υψωθεί, ώστε ο οδηγός να έχει καλύτερη πρόσβαση στο τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube