Porsche: Επετειακή έκδοση Boxster 25 Years [video]

Porsche: Επετειακή έκδοση Boxster 25 Years [video]

Η Boxster γίνεται 25 ετών και η Porsche το γιορτάζει με μια πανέμορφη ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής.

Με αφορμή τα 25 χρόνια από την παρουσίαση του πρωτοτύπου Boxster στο 1993 North American International Auto Show, η Porsche παρουσίασε την επετειακή έκδοση Boxster 25 Years με νοσταλγικό χαρακτήρα.

Να θυμίσουμε πως η πρώτη γενιά Boxster (986) παρουσιάστηκε σε μορφή παραγωγής το 1996, η δεύτερη (987) το 2004, η τρίτη (981) το 2012 και η τέταρτη (982) το 2016. Συνολικά, από το 1996 μέχρι σήμερα, όλες οι γενιές Boxster έχουν πουλήσει περισσότερες από 357.000 μονάδες.

Porsche

Η Porsche Boxster 25 Years η οποία θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 1.250 μονάδων, βασίζεται στην 718 Boxster GTS 4.0. Αυτό σημαίνει πως χρησιμοποιεί τον ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο κινητήρα 4,0 λίτρων με απόδοση 400 PS σε συνδυασμό με το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη PDK 7 σχέσεων.

Στο βασικό εξοπλισμό ανήκουν το Sport Chrono Package, η ενεργή χαμηλωμένη ανάρτηση (-10 mm) Porsche Active Suspension Management sports suspension (PASM), το σύστημα Porsche Torque Vectoring (PTV) και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα. Χάρη σε όλα αυτά, η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 4" ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 293 km/h.

Porsche

Η επετειακή Boxster ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά χάρη στις πεντάκτινες ζάντες 20", τις λεπτομέρειες στον προφυλακτήρα, τις πλευρικές εισαγωγές αέρα και τα εμμβλήματα που είναι βαμμένα σε απόχρωση Neodyme - όπως και στο πρωτότυπο του 1993.

Το χάλκινο χρώμα συνδυάζεται όμορφα με την εξωτερική απόχρωση GT Silver Metallic για το αμάξωμα (προαιρετικά Deep Black Metallic ή Carrara White Metallic), το μαύρο πλαίσιο παραθύρων, τις αλουμινένιες σπορ εξατμίσεις, την ιδιαίτερη τάπα βενζίνης και φυσικά την κόκκινη υφασμάτινη αναδιπλόυμενη οροφή με το έμβλημα Boxster 25 (προαιρετικά σε μαύρη απόχρωση).

Porsche

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι δερμάτινες επενδύσεις σε απόχρωση Bordeaux (προαιρετικά μαύρο) οι λεπτομέρειες από αλουμίνιο και οι επιγραφές Boxster 25 στα πατήματα των μαρσπέ, το ταμπλό και το κεντρικό τούνελ. Έχουμε επίσης ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα και δερμάτινο θερμαινόμενο πολυλειτουργικό τιμόνι GT στον ιδιαίτερα πλούσιο βασικό εξοπλισμό.

Η Porsche δεν ανακοίνωσε την τιμή της επετειακής Boxster 25 Years όμως είμαστε σίγουροι πως οι 1.250 μονάδες θα εξαντληθούν πολύ γρήγορα.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube