Porsche 911 Sport Classic: Κρατώντας ψηλά τη σημαία [video]

Porsche 911 Sport Classic: Κρατώντας ψηλά τη σημαία [video]

Με 550 ίππους, 7άρι χειροκίνητο σασμάν και κίνηση στους πίσω τροχούς, η νέα συλλεκτική Porsche 911 Sport Classic αποδεικνύει στην πράξη ότι υπάρχει ακόμα ζωή στον πλανήτη των petrolhead…

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Zuffenhausen τιμά το ένδοξο παρελθόν του. Το 2009, η Porsche είχε ρίξει ξανά στην αγορά μια συλλεκτική έκδοση του κλασσικού πλέον κουπέ της. Η 911 Sport Classic (997) είχε κυκλοφορήσει μόλις σε 250 κομμάτια, τα οποία φυσικά έγιναν ανάρπαστα σε μόλις 48 ώρες...

Σήμερα, η νέα Porsche 911 Sport Classic, την κατασκευή της οποίας επιμελήθηκε το Porsche Exclusive Manufaktur, συνδυάζει το στιλ και τη φιλοσοφία των μοντέλων της γερμανικής φίρμας από τη δεκαετία του 1970. Για την ακρίβεια, η εμφάνιση και της σύγχρονης 911 Sport Classic είναι εμπνευσμένη από την εμβληματική Carrera RS 2.7 του 1972.

Porsche 911

Φαρδύ αμάξωμα, όμοιο με αυτό των εκδόσεων Turbo της 911, σταθερή πίσω αεροτομή τύπου ducktail (από CFRP) και double-bubble οροφή, υπογραμμίζουν τον ιδιαίτερο σχεδιαστικό χαρακτήρα του συλλεκτικού αυτού μοντέλου, η παραγωγή του οποίου δε θα ξεπεράσει τα 1.250 αντίτυπα.

Όπως συνέβη και το 2009, έτσι και σήμερα οι σχεδιαστές της Porsche εμπνεύστηκαν από τη χαρακτηριστική βαφή Fashion Grey της Porsche 356, προσφέροντας ωστόσο ως εναλλακτικές χρωματικές λύσεις τόσο το Solid Black, το Agate Grey Metallic και το Gentian Blue Metallic. Συγχρόνως, οι διπλές ρίγες σε ανοιχτό Sports Grey χρωματισμό που διατρέχουν το καπό, την οροφή και την πίσω αεροτομή τονίζουν τον σπορ σχεδίαση του αυτοκινήτου.

Porsche 911

Καπό και οροφή τώρα, κατασκευάστηκαν από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) για μείωση του βάρους, υπάρχουν οι χαρακτηριστικές μονομπούλονες ζάντες των 20 και 21’’ και φυσικά οι κεραμικοί δίσκοι του συστήματος πέδησης που συνδυάζονται με δαγκάνες βαμμένες σε high-gloss μαύρο χρώμα.

Κάτω από το καπό, το παρών δίνει ο 6κύλινδρος flat-six κινητήρας των 3,7 lt με τα δυο τούρμπο ο οποίος αποδίδει 550 PS, μεταφέροντας την πλούσια ισχύ του μέσω ενός 7τάχυτου χειροκίνητου σασμάν στους πίσω τροχούς! Πρόκειται όπως έχετε ίσως καταλάβει για την ισχυρότερη 911 με manual κιβώτιο! 

Η ανάρτηση, προέρχεται αυτούσια από τις 911 Turbo και 911 GTS και φέρει ενεργά αμορτισέρ (Porsche Active Suspension Management – PASM) και σπορ ελατήρια με χαμηλότερο κατά 10 mm ύψος, ενώ ειδικά σχεδιασμένη για τις ανάγκες της συλλεκτικής αυτής έκδοσης είναι και η εξάτμιση (Sport Exhaust System) για «καθαρό»΄σπορ ήχο. 

porsche 911

Τέλος, στην καμπίνα το γνωστό από παλαιότερα μοντέλα της Porsche μοτίβο Pepita συναντάται στα πάνελ των θυρών και στο κέντρο των καθισμάτων, με τη δίχρωμη δερμάτινη ταπετσαρία σε χρώμα Black/Classic Cognac να προσδίδει την νότα κομψότητας και πολυτέλειας στα ενδότερα του μοντέλου. 

Η νέα Porsche 911 Sport Classic θα ξεκινήσει την εμπορική της σταδιοδρομία από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους στη Γερμανία αλλά και σε όλο τον κόσμο έχοντας ως τιμή εκκίνησης τα €274.714. Αν βέβαια προλάβει κανείς να τη δει σε κάποια έκθεση της γερμανικής φίρμας γιατί είναι βέβαιο ότι και τα 1.250 κομμάτια που θα παραχθούν θα έχουν ήδη γίνει ανάρπαστα...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube