Plug-in hybrid με πάνω από 700 PS η νέα BMW M5

Plug-in hybrid με πάνω από 700 PS η νέα BMW M5

Η 7η γενιά της BMW M5 θα αποδίδει περισσότερα από 700 PS χάρη σε ένα ηλεκτρικό μοτέρ και έναν twin-turbo V8.

Φαίνεται ότι ούτε αυτοκίνητα όπως η BMW M5 μπορούν να αποφύγουν τον εξηλεκτρισμό. Έτσι, η 7η γενιά του γερμανικού σεντάν επιδόσεων θα μπαίνει στην πρίζα αποδίδοντας πάνω από 700 PS με την βοήθεια ενός plug-in υβριδικού συστήματος.

Η νέα M5 θα φτάσει στις αγορές το 2024 και προς το παρόν δεν έχουν κυκλοφορήσει αναλυτικές πληροφορίες γύρω από το μοντέλο και τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού Autocar, το plug-in σύστημα θα αποτελείται από τον γνωστό twin-turbo V8 4,4 lt που συναντάμε και στη σημερινή M5 και ένα ηλεκτρικό μοτέρ τοποθετημένο στο πίσω μέρος απόδοσης πάνω από 200 PS και 300 Nm ροπής. Φήμες θέλουν την συνδυαστική ισχύ της να αγγίζει τους 790 PS και τα 1.000 Nm ροπής. Η ισχύς θα περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου σασμάν. 

BMW M5

Παράλληλα, ένα πρωτότυπο εξέλιξης της νέας M5 εντοπίστηκε να δοκιμάζεται στους δρόμους γύρω από την έδρα της BMW M στο Μόναχο. Αν και το αμάξωμα είναι κρυμμένο κάτω από έντονο καμουφλάζ, μπορούμε να διακρίνουμε το αυξημένο μετατρόχιο και τα μεγαλύτερα φρένα σε σχέση με τη συμβατική 5 Series, αλλά και την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης.

Όπως είπαμε, η κορυφαία έκδοση της επόμενης γενιάς της M5 θα παρουσιαστεί το 2024, δηλαδή, έναν περίπου χρόνο μετά τις συμβατικές της εκδόσεις, αλλά και μετά από την αμιγώς ηλεκτρική i5 που θα παρουσιαστούν το 2023.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube