Πλησιάζουν τα αποκαλυπτήρια των νέων ΜINI Cooper και MINI Countryman

Πλησιάζουν τα αποκαλυπτήρια των νέων ΜINI Cooper και MINI Countryman

Η MINI ανακοίνωσε πως την Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί από κοινού το ντεμπούτο της νέας γενιάς του hatchback μοντέλου της και του SUV, Countryman.

MINI Cooper and Countryman Teaser

O Σεπτέμβρης είναι κατά τεκμήριο μελαγχολικός μήνας. Το καλοκαίρι τελειώνει (όπως και οι άδειες), τα σχολεία ανοίγουν, και η πόλη επιστρέφει ξανά στους δικούς της ρυθμούς. Για να σπάσει τη μελαγχολική αυτή ατμόσφαιρα, η MINI αποφάσισε να παρουσιάσει ταυτόχρονα δύο από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της. Τα MINI Cooper και Countryman.

Το διπλό ντεμπούτο θα μεταδοθεί ζωντανά από το Μόναχο της Γερμανίας, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου στις 11.00 π.μ. Και τα δύο μοντέλα MINI θα εκτεθούν στην έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου που ανοίγει τις πύλες της στις 5 Σεπτεμβρίου, πριν ξεκινήσει η παραγωγή στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία της Γερμανίας.

MINI Teaser

Το πιο πρόσφατο teaser που είναι στην πραγματικότητα η φωτογραφία προεπισκόπησης της πρεμιέρας του βίντεο δείχνει ένα μέρος της εξωτερικής σιλουέτας, καθώς και τη φωτεινή υπογραφή των ηλεκτρικών οχημάτων Cooper και Countryman.

Τα δύο επερχόμενα μοντέλα θα υιοθετήσουν τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της βρετανικής μάρκας, γνωστή και ως Charismatic Simplicity. Εκτός από τις αμέτρητες επίσημες φωτογραφίες καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων, η MINI έδειξε την εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση του επερχόμενου Cooper, ενώ το Countryman έχει εντοπιστεί να κυκλοφορεί χωρίς καμουφλάζ.

Η σχεδιαστική γλώσσα είναι απέριττη και εστιάζει στα ουσιώδη, με κάθε νέο μοντέλο της Mini να αποκτά τη δική του προσωπικότητα που πιστοποιείται με τα διακριτικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και τις μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης. Τα βιώσιμα υλικά είναι ακόμα ένα θεμελιώδες στοιχείο της νέας σχεδιαστικής ταυτότητας της εταιρείας. Πάμε όμως να ρίξουμε μια ξεχωριστή ματιά στο καθένα.

Ξεκινώντας με το νέο MINI Cooper, διατηρεί το τρίθυρο hatchback αμάξωμα του προκατόχου του. Αυτό το καθιστά αυτομάτως σπάνιο και ξεχωριστό, με δεδομένο ότι τα τρίθυρα αμαξώματα εκλείπουν στις μέρες μας. Το εξωτερικό είναι άμεσα αναγνωρίσιμο χάρη στη γνώριμη σιλουέτα και τα χαρακτηριστικά σχεδιαστικά του χαρακτηριστικά, όπως οι στρογγυλοί προβολείς, η μεγάλη μάσκα, οι μαύρες κολόνες και η λευκή οροφή.

2024 Mini Cooper EV

Στο εσωτερικό, η οικογένεια MINI συμπεριλαμβανομένου και του Cooper  θα διαθέτει μια στρογγυλή οθόνη αφής OLED ως κεντρικό στοιχείο της μινιμαλιστικής σχεδίασης του ταμπλό. Η οθόνη αυτή έχει μέγεθος 9,4 ιντσών (διάμετρο 240 χιλιοστά), ενώ λειτουργεί με την αρωγή του συστήματος MINI 9 που βασίζεται σε λογισμικό Android με έναν εικονικό βοηθό που ονομάζεται Spike.

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που προσφέρει οθόνη αφής με πλήρως αξιοποιήσιμη στρογγυλή επιφάνεια, συνδυάζοντας τις λειτουργίες του πίνακα οργάνων και της ενσωματωμένης οθόνης.  

Mini Cooper electric interior

Ως προς τις προδιαγραφές των ηλεκτρικών εκδόσεων, για καλή μας τύχη έχουν ανακοινωθεί. Το αρχικό MINI Cooper E θα είναι εξοπλισμένο με έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 184 PS και μια μπαταρία 40,7 kWh. Το Cooper SE θα είναι κατάτι πιο ισχυρό. Σε αυτό θα βοηθήσει ο ηλεκτροκινητήρας απόδοσης  218 PS. Μεγαλύτερη θα είναι επίσης και η μπαταρία, το μέγεθος της οποίας θα φτάνει τα 54,2 kWh. Θα υπάρχει επίσης μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση JCW με ακόμα μεγαλύτερη ισχύ, αν και οι προδιαγραφές της δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Τα στοιχεία αυτονομίας ωστόσο υπολογίζονται μεταξύ 300-400 km.

Στα του Countryman, το βρετανικό SUV θα μοιραστεί τις βάσεις με τις BMW X1 και iX1. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα είναι εφικτό να προσφέρεται τόσο ως ηλεκτρικό, όσο και με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως θα είναι 130 mm μακρύτερο από τον προκάτοχό του, φτάνοντας πλέον σε μήκος  έως και τα 4.429 mm, κάτι που συνεπάγεται μια πιο ευρύχωρη καμπίνα.

Και σε αυτή τη περίπτωση, η Mini φρόντισε να δημοσιεύσει τις προδιαγραφές των εξηλεκτρισμένων εκδόσεων. Το Countryman E θα εξοπλίζεται με έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 191 PS. Το πιο ισχυρό Countryman SE ALL4 θα έχει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που συνδυαστικά θα παράγουν 313 PS, όπως ακριβώς και η αδελφική BMW iX1. Τα EV θα μοιράζονται την ίδια μπαταρία 64,7 kWh, προσφέροντας μέγιστη αυτονομία 450 km.

Περισσότερες πληροφορίες θα αποκαλυφθούν σε τρεις μέρες, κατά την επίσημη παρουσίαση.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube