Πληροφορίες για το νέο Opel Insignia Grand Sport

Πληροφορίες για το νέο Opel Insignia Grand Sport

Το μεσαίο σεντάν της Opel θα έχει πιο premium χαρακτήρα. Αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Σε σύγκριση με το Insignia πρώτης γενιάς, το Opel Insignia Grand Sport θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις, πιο ποιοτικό, αναβαθμισμένο τεχνολογικά και θα αποπνέει περισσότερη πολυτέλεια.

Το νέο αυτοκίνητο που αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως στο κοινό στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης θα είναι 5,5 cm μακρύτερο, με 9 cm μακρύτερο μεταξόνιο. Η αύξηση του μεταξονίου θα επιτρέψει ακόμη μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους, σε σχέση με το έτσι κι αλλιώς ευρύχωρο μοντέλο πρώτης γενιάς. Ταυτόχρονα, η νέα πλατφόρμα θα είναι ελαφρύτερη. Ανάλογα την έκδοση, αναμένεται μείωση του βάρους ως και 175 kg.

Σχεδιαστικά θα ενσωματώνει τα μοντέρνα και δυναμικά στοιχεία από το Opel Monza concept αλλά και την αρχοντιά κλασικών μοντέλων της εταιρείας, όπως το Kapitan, το Admiral και το Diplomat. «Η ναυαρχίδα μας θα πρεσβεύει τη νέα φιλοσοφία της μάρκας. Πολυτέλεια, μειωμένο βάρος και σπορ συμπεριφορά στον ιδανικό συνδυασμό», δηλώνει για το νέο μοντέλο ο επικεφαλής της Opel, Karl-Thomas Neumann.


Το Opel Monza concept

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους κινητήρες, ο κορυφαίος θα είναι ένας V6 με απόδοση 313 PS και 37,7 kgm. Θα συνδυάζεται με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων. Ηλεκτρονικά ελεγχόμενη προσαρμοζόμενη ανάρτηση, φώτα LED, σύστημα Torque Vectoring για τον έλεγχο της κατανομής ροπής και ένα έξυπνο πίσω διαφορικό με δύο ζεύγη συμπλεκτών θα περιλαμβάνονται στην κορυφαία έκδοση. Το βάρος των πωλήσεων βέβαια θα σηκώσουν ένας δίλιτρος τούρμπο βενζίνης και ένας ντίζελ.



Στην καμπίνα θα δεσπόζει η οθόνη 8 ιντσών του προηγμένου συστήματος infotainment με εφαρμογές Apple CarPlay και Android Auto. Ο πίνακας οργάνων θα έχει και λειτουργία head-up display.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube