Πιθανή μια ηλεκτρική Jaguar F-Type μέχρι το 2021

Πιθανή μια ηλεκτρική Jaguar F-Type μέχρι το 2021

Η νέα γενιά του βρετανικού sportscar θα είναι ελαφρύτερη και ίσως αποκτήσει ηλεκτρική έκδοση.

Η Jaguar σκέφτεται να προχωρήσει σε εξηλεκτρισμό της επόμενης γενιάς της F-Type που θα παρουσιαστεί το 2021. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης αποτελεί μία από τις επιλογές και ιδέες των ανθρώπων της βρετανικής εταιρείας, ενώ θα συνεχίσει να προσφέρεται με θερμικούς κινητήρες.

Παρά το γεγονός ότι η υπάρχουσα γενιά μπαίνει τον έκτο χρόνο ζωής, η νέα γενιά του μοντέλου απέχει τουλάχιστον δύο χρόνια από την υλοποίησή της. Ο Προϊστάμενος του Σχεδιαστικού Τμήματος, Ian Callum, ανέφερε στον βρετανικό Τύπο ότι τα πιο ειδικά μοντέλα όπως η F-Type, έχουν μεγαλύτερο κύκλο ζωής. Επιπλέον, ο κ. Callum είπε ότι θα υπάρξει νέα γενιά του μοντέλου, και ας ανήκει σε μια κατηγορία που δεν παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη.

Jaguar F-Type 2021

Η εξέλιξη μιας αμιγώς ηλεκτρικής Jaguar F-Type θα επιτρέψει στους σχεδιαστές να ξεφύγουν από την πεπατημένη και να παρουσιάσουν ένα ακόμα πιο δυναμικό μοντέλο. Επιπλέον, μια τέτοια έκδοση θα φέρει ένα μεγάλο πακέτο μπαταριών στο πάτωμα, δημιουργώντας αρκετά χαμηλό κέντρο βάρους. Για να μην αυξηθεί όμως το συνολικό βάρος του μοντέλου οι μηχανικοί της Jaguar θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αρκετά τμήματα από αλουμίνιο.

Οι άλλες επιλογές στην γκάμα κινητήρων θα είναι ο 2λιτρος τούρμπο και ο 4.4 V8 πηγής BMW που αποδίδει 600 ίππους. Ο τελευταίος θα εφοδιάζει τις εκδόσεις SVR, χαρίζοντας έναν ακόμα πιο σπορ τόνο στις κορυφαίες εκδόσεις.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube