Πίσω στις ρίζες της η νέα Mercedes-Benz SL Roadster

Πίσω στις ρίζες της η νέα Mercedes-Benz SL Roadster

Η νέα γενιά του εμβληματικού roadster εξελίσεται από την Mercedes-AMG.

Η επερχόμενη γενιά της θρυλικής SL Roadster επιστρέφει στις ρίζες της, ακολουθώντας σπορ προσανατολισμό.

Το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021 και αυτή την περίοδο πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης στους δρόμους της Ευρώπης. Σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν της, η νέα SL Roadster ακολουθεί διαφορετικό μονοπάτι, μιας και την εξέλιξή της έχει αναλάβει το σπορ παρακλάδι της γερμανικής εταιρείας, η Mercedes-AMG. Ταυτόχρονα όμως η Mercedes-AMG εξελίσει και τη νέα γενιά της AMG GT, με αποτέλεσμα τα δύο μοντέλα να μοιράζονται το ίδιο αλουμινένιο πλαίσιο. Είναι η πρώτη φορά που η Mercedes-AMG δημιουργεί εξ ολοκλήρου ένα μοντέλο που προορίζεται για τη “μαμά” εταιρεία, ενώ δεν αποκλείεται να το δούμε να παίζει και ρόλο αντικαταστάτη της επόμενης GT Roadster.

Mercedes-Benz SL Roadster Official Spy Photos 4

Η αλλαγή φιλοσοφίας για τη νέα γενιά της SL Roadster μπορεί να γίνει αντιληπτή από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική εταιρεία. Αν και βαριά καμουφλαρισμένη, η σιλουέτα της νέας SL Roadster ξεχωρίζει από το μακρύ και χαμηλό καπό, το σχετικά όρθιο παρμπρίζ και τον μικρό πίσω όγκο. Ακόμα, θα αφήσει στην άκρη την ηλεκτρικά αναδιπλουμένη μεταλλική οροφή που χρησιμοποιεί από το 2001, για χάρη μιας αρκετά ελαφρύτερης και πιο απλής στην κατασκευή υφασμάτινης οροφής.

Η γκάμα κινητήρων θα αποτελείται από εκδόσεις του καινούριου 6κύλινδρου σε σειρά με ήπια υβριδική υποβοήθηση και τον 4λιτρο V8 για όσους αναζητούν δυνατές επιδόσεις.

Mercedes-Benz SL Roadster Official Spy Photos 2

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube