Peugeot: Νέο 508 σεντάν και στέισον βάγκον

Peugeot: Νέο 508 σεντάν και στέισον βάγκον

Ετοιμο για το επίσημό λανσάρισμά του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το Σεπτέμβριο, είναι το νέο Peugeot 508 που θα παρουσιαστεί ταυτόχρονα σε εκδόσεις τετράθυρες (μήκος 4,79 μ.) και στέισον βάγκον (μήκος 4,81 μ.). Η εμφάνιση του μοντέλου στηρίζεται στους στυλιστικούς κώδικες που η γαλλική εταιρεία είχε υποδηλώσει με το πρωτότυπο SR1.
Αυτοί ακολουθούν τη γαλλική σχολή που επιβάλλει κομψότητα, ενώ στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, έμφαση έχει δοθεί στην άνεση και την καλύτερη εκμετάλλευση των χώρων, λόγω άλλωστε και του χαρακτήρα και της κατηγορίας αγοραστών στην οποία απευθύνεται
Ο τομέας στον οποίο έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα είναι βέβαια αυτός της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2. Ετσι το νέο 508 θα εφοδιάζεται με υβριδικό σύστημα που θα αποδίδει 200 ίππους και σε συνδυασμό με τετρακίνηση θα παράγει 99g/km εκπομπές CO2. Οι λοιποί κινητήρες του θα είναι οι νέοι VTi και THP του ομίλου με ισχύ από 120 έως 200 ίππους. Μεγάλη βελτίωση έχει γίνει και στην περίπτωση των κινητήρων ντίζελ που θα εφοδιάζουν το μοντέλο, οι οποίοι σύμφωνα με την εταιρεία έχουν επιτύχει μείωση κατανάλωσης κατά 15% σε σχέση με τους προκατόχους τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube