Peugeot: Ετοιμάζει το 408, ένα SAC μοντέλο πάνω στο 308

Peugeot: Ετοιμάζει το 408, ένα SAC μοντέλο πάνω στο 308

Η Peugeot, σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού Τύπου, εξελίσσει ένα SAC μοντέλο το οποίο θα ονομάζεται 408 και θα αποτελέσει τον coupe crossover αδελφό του νέου 308.

Μετά τη Renault και το Arkana, στην κατηγορία των SAC μοντέλων φαίνεται πως θα μπει και η Peugeot. Όπως και η πρώτη, βασικός στόχος της εξέλιξης του μοντέλου που ετοιμάζει και θα έρθει το 2022 με την ονομασία «408», είναι να αποτελεί ένα προσιτό για τα δεδομένα της SAC κατηγορίας μοντέλο.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για ένα SAC με εκτιμώμενη αρχική τιμή στα €30.000, κάτι που θα επιτευχθεί από την χρήση κοινών με του 308 στοιχείων. 

Όπως μαρτυρούν οι ψηφιακές εικόνες του γαλλικού Αutoplus, το νέο Peugeot 408 είναι ένα εντυπωσιακό μοντέλο μήκους κοντά στα 4,5 m με επιθετικό χαρακτήρα αλλά και κομψά στοιχεία. Τα βασικά χαρακτηριστικά της σχεδίασής του είναι τα αιχμηρά LED φωτιστικά σώματα εμπρός που πλαισιώνονται από την εντυπωσιακή εμπρόσθια μάσκα, τα έντονα νεύρα στο καπό και στα πλαϊνά του τμήματα, και φυσικά την κουπέ σχεδίαση της οροφής. Στο πίσω μέρος, τον δυναμικό και καλαίσθητο χαρακτήρα του 408 ορίζουν τα στενά LED φωτιστικά σώματα που ενώνονται μεταξύ τους και ο μυώδης -και εκεί- προφυλακτήρας.

Pe

Αντίστοιχα και στο εσωτερικό του, όπως μπορούμε να δούμε από τις φωτογραφίες, το αισθητικό προφίλ παραπέμπει άμεσα στα νεότερα μοντέλα της Peugeot και ειδικότερα στο 308, με τη λογική σχεδίασης i-cockpit και τον high-tech διάκοσμο να επικρατούν. Ως Peugeot της νέας εποχής δε, αναμένεται και σε επίπεδο ποιότητας να εκφράζει τον premium χαρακτήρα του, ενώ καλύτεροι σε σχέση με το 308, αναμένονται οι χώροι του. 

Peugeot 408 interior

Σε μηχανολογικό επίπεδο το νέο 408 θα χρησιμοποιήσει το πλαίσιο και την υπάρχουσα γκάμα κινητήρων του 308. Έτσι οι επιλογές θα ξεκινούν από τον 1,2 lt PureTech κινητήρα με απόδοση 130 PS και τον diesel των 1,5 lt με ίδια απόδοση, ενώ την γκάμα του θα πλαισιώσουν και 2 plug-in hybrid εκδόσεις.

Αυτές θα χρησιμοποιούν τον 1,6 lt PureTech κινητήρα με 150 ή 180 ίππους, και έναν ηλεκτροκινητήρα 81 kW, με τις μπαταρίες του συστήματος να έχουν χωρητικότητα 12,4 kWh και να προσφέρουν αυτονομία μεγαλύτερη των 50 km. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 180 στην πρώτη και στους 225 ίππους στη δεύτερη περίπτωση, ενώ η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Τέλος, σύμφωνα και πάλι με τις πληροφορίες του Αutoplus, το νέο SAC Peugeot 408 θα ξεκινήσει την παραγωγή του τον Οκτώβριο του 2022 στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Μυλούζ, κοντά στα Γερμανικά και Ελβετικά σύνορα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube