Peugeot 2008: Crossover σε μέγεθος supermini

Peugeot 2008: Crossover σε μέγεθος supermini

Η επιτυχία του Nissan Juke στις ευρωπαϊκές αγορές δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη από τους Ευρωπαίους κατασκευαστές. Το νέο 2008 είναι η εκδοχή της Peugeot για τα μικρά crossover.

Με μήκος 4,16 m το Peugeot 2008 είναι μόλις 2,5 εκατοστά μακρύτερο από τον βασικό ανταγωνιστή του. Αν και δεν μοιράζεται φωτιστικά σώματα ή τμήματα του αμαξώματος με το 208, εύκολα καταλαβαίνεις τη σχεδιαστική συγγένειά του με εκείνο κυρίως χάρη στη χαρακτηριστική μάσκα. Στοιχεία όπως οι μαύροι προφυλακτήρες με τις αλουμινένιες ποδιές και οι σχάρες οροφής παραπέμπουν σε εκτός δρόμου οχήματα, όμως το 2008 θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο. Οι όποιες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου θα προκύπτουν από το αυξημένο ύψος του από το έδαφος, τα «M+S» λάστιχα κάποιων εκδόσεων και από το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Grip Control που έχουμε γνωρίσει στο Peugeot 3008. Κάτω από το καπό του 2008 θα συναντήσουμε ολόκληρη τη γκάμα κινητήρων του 208 με σύγχρονα 3κύλινδρα μοτέρ βενζίνης και ντίζελ e-HDi, ενώ θα υπάρχουν και εκδόσεις με εκπομπές 99 gr CO2/km.

Το 2008 είναι ένα «παγκόσμιο» μοντέλο,αφού θα διατίθεται απαράλλαχτο στις αγορές της Ευρώπης, της Ασίας και της Ν. Αμερικής, ενώ θα κατασκευάζεται στη Γαλλία, την Κίνα και τη Βραζιλία, αντίστοιχα. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την επίσημη παρουσίασή του στην Έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube