Πέντε νέα Mitsubishi μέσα στα επόμενα τρία χρόνια

Πέντε νέα Mitsubishi μέσα στα επόμενα τρία χρόνια

Η προσεχής τριετία αναμένεται να αποτελέσει μια πολύ σημαντική περίοδο για την πορεία της ιαπωνικής εταιρείας.

Αφού η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi αποκάλυψε ότι μέχρι το 2022 θα παρουσιάσει 21 νέα μοντέλα, ξεκαθάρισε και πόσα από αυτά θα είναι της Mitsubishi.

Η τελευταία λοιπόν θα παρουσιάσει πέντε νέα μοντέλα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτά το επερχόμενο Eclipse Cross.

Πρόκειται για ένα στρατηγικό πλάνο με την ονομασία «Drive For Growth», που βασίζεται στην ενίσχυση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 21 νέα μοντέλα από τον όμιλο Renault μέχρι το 2022

Για αρχή η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει το λειτουργικό της κέρδος στο 6% τουλάχιστον, καθώς και να επεκταθεί στις αγορές της Ασίας. Προκειμένου να υλοποιηθεί το πλάνο η εταιρεία θα επενδύσει $5,32 δισ. σε κεφάλαια για τα κόστη Έρευνας και Ανάπτυξης.

«Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πλάνο που θα μεγιστοποιήσει τις δυνάμεις μας σε αναπτυσσόμενες κατηγορίες και κυρίως σε μοντέλα με τετρακίνηση ώστε να εκμεταλλευτούμε και τη δυναμική μας. Σκοπός μας είναι η εμπιστοσύνη των πελατών μας να ξαναγίνει η μέγιστη προτεραιότητά μας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Osamu Masuko.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο Mitsubishi Eclipse Cross, και επισήμως

Εκτός από τα πέντε προαναφερθέντα μοντέλα, θα υπάρξουν επίσης και άλλα έξι ανανεωμένα μέχρι το 2020, ενώ κατά βάση θα υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας εμπορικών μοντέλων που θα αποτελεί το 70% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας.

Κάπως έτσι, ο απώτερος στόχος είναι η αύξηση των ετήσιων πωλήσεων της εταιρείας κατά 30% μέχρι το 2020. Σε απόλυτο νούμερο αυτό σημαίνει 1,3 εκατομμύρια μονάδες, κάτι στο οποίο θα βοηθήσει πολύ και η αγορά των ΗΠΑ. Σημείο κλειδί σε αυτήν, θα είναι τόσο η διάθεση του Eclipse Cross όσο και της Plug-In υβριδικής έκδοσης του Outlander.

[Πηγή: Autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube