Παρουσιάστηκε το τετρακίνητο Mazda3 Τurbo [video]

Παρουσιάστηκε το τετρακίνητο Mazda3 Τurbo [video]

Το Mazda3 απέκτησε περισσότερη δύναμη χάρη σε υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα.

Στις 3 Ιουλίου, η Mazda Mexico δημοσίευσε στο επίσημο κανάλι της στο YouTube μια παρουσίαση του Mazda3 με κινητήρα τούρμπο, πριν από την επερχόμενη πρεμιέρα του μοντέλου στις ΗΠΑ που είναι προγραμματισμένη για τις 8 Ιουλίου.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο τετρακύλινδρος σε σειρά υπερτοφοδοτούμενος κινητήρας Skyactiv-G Turbo 2,5 λίτρων που αποδίδει 230 PS και 420 Nm - όπως και στα Mazda6 και CX-5 που κυκλοφορούν στην αμερικανική αγορά. Το μοτέρ συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων που στέλνει τη δύναμη και στους 4 τροχούς.

Αισθητικά, το πρώτο Mazda3 με turbo κινητήρα δεν διαφέρει από τις υπόλοιπες εκδόσεις, με τη Mazda να επιλέγει τη διακριτική οδό για την έκδοση επιδόσεων του μικρομεσαίου χάτσμπακ. Όπως βλέπουμε από το βίντεο, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ζάντες 18", ηλιοροφή, αυτόματα φώτα LED, αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας, 7 αερόσακους και ηχοσύστημα της Bose με 12 ηχεία.

Ενημερωτικά, οι τιμές του Mazda3 Turbo στο Μεξικό είναι 489.900 pesos (19.540 ευρώ) για την έκδοση Grand Touring και 529.900 pesos (21.135 ευρώ) για την πλουσιότερη Signature. Λίγο αργότερα ο ίδιος κινητήρας θα προσφερθεί και σε συνδυασμό με σεντάν αμάξωμα.

[Πηγή: Mazda Mexico μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube