Παρουσιάστηκε το νέο αυτοκρατορικό Toyota

Παρουσιάστηκε το νέο αυτοκρατορικό Toyota

Μοναδική ανοιχτή έκδοση του Toyota Century που κατασκευάστηκε για την τελετή στέψης του αυτοκράτορα Naruhito.

Στην Ιαπωνία, ο αυτοκράτορας Naruhito που από την 1η Μαΐου 2019 διαδέχθηκε τον πατέρα του, Akihito, ετοιμάζεται για την επίσημη τελετή στέψης του που θα λάβει χώρα στις 22 Οκτωβρίου, παρουσία εκπροσώπων από 190 χώρες, ολοκληρώνοντας τη μετάβαση από την εποχή Heisei στην εποχή Reiwa.

Η Toyota δεν θα μπορούσε παρά να κατασκευάσει το κατάλληλο όχημα για την περίσταση που δεν είναι άλλο από μια ανοιχτή έκδοση της ναυαρχίδας της, Century. Το πολυτελές μοντέλο θα μεταφέρει τον αυτοκράτορα Naruhito σε μια διαδρομή 4,6 km από το Imperial Palace στο Akasaka Palace. Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά την αυτοκινητοπομπή η οποία θα περάσει μέσα από την πόλη του Τόκιο και θα διαρκέσει 30 λεπτά.

Toyota Century Convertible

Η πρώτη γενιά του Century παρουσιάστηκε το 1967, ως ένας τρόπος για να τιμηθούν τα γενέθλια του ιδρυτή της εταιρείας Sakichi Toyoda. Η δεύτερη γενιά ακολούθησε το 1997 ενώ η σημερινή τρίτη γενιά παρουσιάστηκε το 2017. Σε αυτήν βασίζεται το "Royal Parade Car" το οποίο αντικαθιστά το προηγούμενο ανοιχτό μοντέλο της αυτοκρατορικής οικογένειας - μια Rolls Royce Corniche III του 1990.  

Εκτός από την αφαίρεση της οροφής, οι πίσω θέσεις τοποθετήθηκαν 4 εκατοστά ψηλότερα από ότι στο σεντάν, ενώ οι πλάτες τους έχουν κλίση 25 μοιρών ώστε οι επιβάτες να είναι καλύτερα ορατοί στο κοινό. Η χρυσή αυτοκρατορική σφραγίδα στη θέση των πινακίδων προδίδει πως αυτό το Century έχει πολύ ιδιαίτερο ιδιοκτήτη.

Μετά από την πρώτη του αποστολή, το μοναδικό μοντέλο θα εκτεθεί σε παλάτια του Τόκιο και Κιότο ενώ θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ειδικές περιστάσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 που θα γίνουν στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Πηγή: Japanese Nostalgic Car

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube