Όποιος πρόλαβε την… Toyota GR Corolla είδε!

Όποιος πρόλαβε την… Toyota GR Corolla είδε!

Η πολυαναμενόμενη Toyota GR Corolla θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, με την πλειονότητα αυτών να διατίθεται στην αγορά των ΗΠΑ!

Με τη λειψανδρία που έχει πέσει τα τελευταία χρόνια στα GTi, η ανακοίνωση και μόνο της έλευσης της Toyota GR Corolla αρκούσε για να σκορπιστούν πολλά χαμόγελα στους κύκλους των petrolheads.

Το νέο ιαπωνικό hot hatch ήρθε, με χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν, αλλά τα επίσημα αποκαλυπτήρια του συνοδεύτηκαν από την δυσάρεστη είδηση ότι η GR Corolla δεν θα λανσαριστεί στην Ευρώπη των αυστηρών κανονισμών για τους ρύπους. Με την Toyota να επικεντρώνεται στις αγορές των ΗΠΑ και φυσικά της Ιαπωνίας.

Απ’ ότι φαίνεται όμως τα νέα δεν είναι ευχάριστα ούτε για τον υπόλοιπο κόσμο. Και ο βασικός λόγος για αυτό είναι η πολύ περιορισμένη ετήσια παραγωγή του μοντέλου. Η ιαπωνική εταιρεία έχει προγραμματίσει να κατασκευάζει γύρω στα 8.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

Απ’ αυτά, τα περίπου 6.000 θα πηγαίνουν στην αγορά των ΗΠΑ, με την πλειονότητα των περισσευούμενων να πηγαίνει στην εγχώριο αγορά και κάποια λίγα κομμάτια να καταλήγουν στην Αυστραλία και τις λοιπές αγορές που θα διατεθεί η GR Corolla. Στις ΗΠΑ μάλιστα θα υπάρχει και περιορισμός στους αντιπροσώπους, με κάθε ντίλερ να μπορεί να παραγγείλει συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Toyota GR Corolla

Όσον αφορά τη φετινή χρονιά, που θα είναι και η πρώτη κυκλοφορίας του στην αγορά, η συνολική παραγωγή δεν πρόκειται να ξεπεράσει τις 6.000-6.500 μονάδες, με τα 1.500 απ’ αυτά να αφορούν την πιο σκληροπυρινική έκδοση Circuit και τα υπόλοιπα την βασική Core. 

Υπενθυμίζουμε ότι κάτω από το καπό της «καυτής» Corolla βρίσκεται ο γνωστός τρικύλινδρος τούρμπο κινητήρας των 1,6lt από το GR Yaris, σε μια νέα ισχυρότερη εκδοχή του, όπου η ιπποδύναμη έχει ανέβει στα 304 PS και η ροπή στα 370 Nm. Το μοτέρ συνεργάζεται αποκλειστικά με ένα χειροκίνητο 6τάχυτο σασμάν και σύστημα τετρακίνησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube