Opel: Νέο Astra GTC

Opel: Νέο Astra GTC

Δύο μήνες πριν το προγραμματισμένο λανσάρισμά του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2011, θα παρουσιαστεί τελικά στο κοινό το νέο Opel Astra GTC. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα είναι το Goodwood Festival of Speed στη Μ. Βρετανία, που θα δώσει το πρώτο βήμα γνωριμίας του νέου μοντέλου της με τους φίλους του αυτοκινήτου. Στο μεταξύ δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες καθώς και τεχνικά στοιχεία για το νέο Astra GTC όπου φαίνεται ότι το μοντέλο βρίσκεται από άποψη εμφάνισης πολύ κοντά στο πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί στο Σαλόνι του Παρισιού 2010. Από τα τεχνικά στοιχεία που η Opel θα αντιπαραβάλλει έναντι του σκληρού ανταγωνισμού του VW Scirocco και του Renault Megane Coupe είναι η εξελιγμένη εμπρόσθια ανάρτηση του GTC που προέρχεται από το Insignia VXR και είναι παρούσα ακόμα και από τη βασική έκδοση.
Αν και βασισμένο στην πλατφόρμα Delta του Astra, το GTC διαφέρει σημαντικά στην εμφάνιση και τον εξοπλισμό ενώ και οι διαστάσεις του απέχουν από αυτές του hatchback. Ετσι το μοντέλο είναι κατά 15χιλ. χαμηλότερο με αυξημένο κατά 10 χιλ. μεταξόνιο που φθάνει τα 2.695χιλ. Φαρδύτερα είναι και τα μετατρόχια, γεγονός που διευκολύνει τη χρήση μεγαλύτερων ζαντών (έως και 20 ιντσών).
Προς το παρόν προβλέπονται 4 εκδόσεις κινητήρα με την κορυφαία VRX να αναμένει έως το 2012. Συγκεκριμένα, προσφέρονται ένας 1.6 τούρμπο βενζίνης με 180 ίππους, και δύο επίσης βενζίνης 1,4 τούρμπο με 120 και 140 ίππους. Η δίλιτρη έκδοση ντίζελ CDTi θα έχει ισχύ 165 ίππων. Ολες οι εκδόσεις εφοδιάζονται με 6τάχυτο κιβώτιο και σύστημα Start/Stop.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube