Opel: 4 Πρεμιέρες στη Γενεύη

Opel: 4 Πρεμιέρες στη Γενεύη

Την είσοδό της στην κατηγορία των SUV της κατηγορίας B με το μοντέλο Mokka είχε αναγγείλει προ ημερών η Οpel. Το μοντέλο θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στο Σαλόνι της Γενεύης 2012, μαζί με το νέο Astra VXR, το Insignia BiTurbo και ένα concept ηλεκτρικό ποδήλατο.
Οσον αφορά το Opel Astra VXR, θα είναι το ισχυρότερο της γκάμας, βασισμένο στην πλατφόρμα του GTC και εφοδιασμένο με δίλιτρο τούρμπο κινητήρα άμεσου ψεκασμού που αποδίδει 280 ίππους. Εξοπλισμένο με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον εμπρόσθιο άξονα προσφέρει βελτιωμένο κράτημα και η τελική του ταχύτητα μπορεί να φθάσει τα 250χλμ/ώρα. Οι πωλήσεις του αναμένονται από τις αρχές καλοκαιριού 2012.

Το Opel Insignia BiTurbo - σύμφωνα με την εταιρεία - θα είναι το ισχυρότερο ντίζελ αυτοκίνητο της μάρκας, με 195 ίππους και ροπή 400Nm και με εκπομπές CO2 στα 129 γρ/χλμ. Ο κινητήρας αυτών των επιδόσεων είναι μία εξελιγμένη έκδοση του δίλιτρου που εφοδιάζει ήδη μοντέλα της μάρκας, όπου με την προσθήκη του διπλού τούρμπο η ιπποδύναμη ανεβαίνει κατά 35 ίππους. Η συγκεκριμένη έκδοση θα διατίθεται τόσο με hatchback όσο και με στέισον βάγκον αμάξωμα.
Τέλος η Opel θα παρουσιάσει την πρότασή της για ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, σχεδιασμένο από την πλευρά της εξυπηρέτησης των αναγκών ενός οδηγού αυτοκινήτου.  Το RAD e, όπως ονομάζει η εταιρεία το πρωτότυπό της, εμφανίζει σχεδιαστικές αναφορές στην ταυτότητα της μάρκας. Εφοδιάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα 250W, ο οποίος διευκολύνει τον αναβάτη να συνεχίσει το πεντάλ ακόμα και σε δύσκολες διαδρομές. Η αυτονομία του μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 140 χλμ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube