Ολοκαίνουριο Morgan Plus Six [video]

Ολοκαίνουριο Morgan Plus Six [video]

Κλασσικός σχεδιασμός, νέα αλουμινένια πλατφόρμα και κινητήρας της BMW

Η βρετανική Morgan δεν είναι μια εταιρεία που παρουσιάζει συχνά νέα μοντέλα, οπότε η είδηση πως ένα ολοκαίνουριο Plus Six κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Γενεύης είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Το Plus Six μπορεί σχεδιαστικά να μοιάζει με τα προηγούμενα μοντέλα της Morgan, όμως το 99% των εξαρτημάτων του είναι καινούρια.

Η βάση του μοντέλου είναι η νέα αρχιτεκτονική CX-Generation από ξύλο και αλουμίνιο, η οποία έχει 100% βελτιωμένη ακαμψία σε σύγκριση με την πλατφόρμα που αντικαθιστά και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα της εταιρείας. Εκτός από κινητήρες εσωτερικής καύσης, η νέα πλατφόρμα είναι συμβατή με υβριδικά και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης ενώ μπορεί να δεχθεί εξοπλισμό υποβοήθησης του οδηγού και αυτόνομης οδήγησης ο οποίος θα γίνει απαραίτητος στο μέλλον από τη σχετική νομοθεσία.

morgan

Κάτω από το καπό του Plus Six βρίσκεται ο εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας TwinPower Turbo 3,0 λίτρων της BMW με απόδοση 335 PS και 51 kgm ροπής (ο ίδιος που χρησιμοποιείται στις BMW Z4 και Toyota Supra) λίγους μήνες μετά τον παροπλισμό του παραδοσιακού V8 που δεν ήταν πλέον συμβατός με τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων. Η κίνηση μεταδίδεται φυσικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων της ZF, επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,2" και τελική ταχύτητα 267 km/h.

Πιστό στην παράδοση της βρετανικής εταιρείας, το πισωκίνητο roadster δεν διαθέτει ηλεκτρονικά βοηθήματα (εκτός από το απαραίτητο ABS), και συνεχίζει να προσφέρει μια γνήσια οδηγική εμπειρία χάρη στην αυξημένη ισχύ και το χαμηλό βάρος των 1.075kg. Ο οδηγός έχει πρόσβαση σε δύο προγράμματα οδήγησης, Sport και Sport Plus, τα οποία επηρεάζουν την απόκριση του γκαζιού και του αυτόματου κιβωτίου.

morgan

Στο εσωτερικό, ο σχεδιασμός παραμένει κλασσικός και οδηγοκεντρικός, με επενδύσεις από ξύλο και δέρμα, κρυφά ηχεία, κεντρικά τοποθετημένα αναλογικά όργανα και μια διακριτική οθόνη πίσω από το τιμόνι.

Οι πρώτες εκδόσεις Emerald και Moonstone ξεχωρίζουν από τους συνδυασμούς χρωμάτων. Η Emerald διαθέτει πράσινη εξωτερική απόχρωση, σκληρή αφαιρούμενη οροφή, νέες ζάντες 19", μπεζ μαλακό δέρμα και ξύλο καρυδιάς με ματ εφέ στο εσωτερικό. Αντίστοιχα, η πιο μοντέρνα έκδοση Moonstone είναι βαμμένη σε ice blue metallic με ζάντες 19" και λεπτομέρειες σε frozen grey, ενώ στο εσωτερικό της κυριαρχούν οι επενδύσεις από μπλε δέρμα και ταμπλό στο χρώμα του αμαξώματος με gloss black λεπτομέρειες.

Στόχος της Morgan είναι να παράγει 300 μονάδες του Plus Six κάθε χρόνο, με τις τιμές να ξεκινούν από £77.995.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube