Οι πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του Radford Lotus Τype 62-2

Οι πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του Radford Lotus Τype 62-2

Η Radford δημοσίευσε φωτογραφίες από το εσωτερικό του Τype 62-2 το οποίο αποτίει φόρο τιμής στο παρελθόν της Lotus.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά εξηγώντας τι εστί Radford Lotus Τype 62-2. Η Radford ιδρύθηκε το 1948 σαν ένας coachbuilder με βάση την Βρετανία, σχεδιάζοντας και παράγοντας μοναδικά αυτοκίνητα που βασίζονταν σε Bentley, Rolls Royce και Mini.

To 2021 η μάρκα ξαναγεννήθηκε στην Καλιφόρνια από ένα γκρουπ ανθρώπων με αγάπη για το αυτοκίνητο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Jenson Button. 

To Τype 62-2 είναι ένα μοντέλο φόρος τιμής στη πλούσια ιστορία της Lotus. To μοντέλο βασίζεται σε ένα αλουμινένιο σασί της Lotus με το βάρος του να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα και υπόσχεται οδηγική συμπεριφορά την οποία ο Jenson Button περιγράφει ως εξαιρετική.

Εφοδιάζεται με τον V6 κινητήρα 3,5 lt με υπερσυμπιεστή της Toyota που βρίσκεται και στην νέα Lotus Emira. Ο V6 θα είναι διαθέσιμος σε τρεις εκδόσεις ισχύος: με 436 PS, 507 PS και 608 PS. Θα συνδυάζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη.

Interior

Ο σχεδιαστής της Radford, Μark Stubbs, δήλωσε πως το εσωτερικό του Τype 62-2 είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να διατηρεί την ταυτότητα της Lotus και είναι φτιαγμένο από υλικά εξαιρετικής ποιότητας, χωρίς όμως αυτά να προσθέτουν περιττό βάρος που θα αλλοίωνε την οδηγική εμπειρία.

Στην καμπίνα του θα βρει κανείς μεγάλο ποσοστό από ανθρακονήματα με το αποκορύφωμα να είναι ένα αναλογικό ρολόι και ένα αναλογικό χρονόμετρο κατασκευασμένα από την Βρετανική ωρολογοποιία Bremont.

Bremont

Φυσικά, τα χρώματα και οι ταπετσαρίες του εσωτερικού μπορούν να εξατομικευτούν πλήρως από τον οδηγό. Η οθόνη αφής είναι ειδικά σχεδιασμένη για το αυτοκίνητο. Σε αντίθεση με την τάση των κατασκευαστών να συγκεντρώνουν όλες τις λειτουργίες στην οθόνη του infotainment, η Radford επέλεξε τη λύση των φυσικών διακοπτών φτιαγμένα από εξαιρετικά υλικά. Tέλος, τρεις μικρές οθόνες προβάλλουν την εικόνα από τις κάμερες οπισθοπορείας αντισταθμίζοντας την έλλειψη πίσω παρμπρίζ.

Όλο το εσωτερικό σύμφωνα με τον Stubbs είναι οδηγοκεντρικό και είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να παροτρύνει όποιον βρεθεί στο κάθισμα του να το οδηγήσει.

Η έκδοση του Type 62-2 που απεικονίζεται στις φωτογραφίες είναι η John Player Special που εξοπλίζεται με την ισχυρότερη εκδοχή του V6 και η παραγωγή της θα περιοριστεί σε μόλις 12 κομμάτια. Τα χρώματα της είναι εμπνευσμένα από το μονοθέσιο Formula 1 της Lotus του 1972 το οποίο οδήγησε ο Emmerson Fittipaldi.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube