Οι ικανότητες του νέου Range Rover Sport SVR στην πίστα [video]

Οι ικανότητες του νέου Range Rover Sport SVR στην πίστα [video]

Παρότι το όνομά του παραπέμπει σε εκτός δρόμου διαδρομές, η κορυφαία έκδοση του Range Rover Sport θέλει να κατακτήσει και τις ασφάλτινες πίστες.

Το περασμένο καλοκαίρι το Range Rover Sport SVR έγινε το γρηγορότερο SUV στο Nürburgring και τώρα η Land Rover έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμα video στο οποίο βλέπουμε τις ικανότητές του μέσα στην πίστα του Rockingham.

Ο αρχιμηχανικός της Land Rover Mike Cross αναφέρει ότι το νέο Range Rover Sport SVR είναι αρκετά ελαφρύ, άκαμπτο και γεμάτο αίσθηση, ώστε να θυμίζει σπορ αυτοκίνητο. Η ισορροπία του μέσα στη στροφή καθορίζεται επακριβώς από τον χειρισμό του οδηγού στο τιμόνι και το γκάζι, και όπως φαίνεται στο video μπορεί να οδηγηθεί υπερστροφικά κατά βούληση εφόσον έχει απενεργοποιηθεί το σύστημα ευστάθειας.

Υπενθυμίζουμε ότι το Range Rover Sport SVR είναι η απάντηση της Land Rover στα σπορ πολυτελή SUV όπως οι BMW X5 M και Χ6 Μ και η Porsche Cayenne Turbo. Φοράει έναν 5λιτρο V8 με μηχανικό υπερσυμπιεστή που αποδίδει 550 PS και το επιταχύνει από στάση ως τα 60 mph (96 km/h) σε 4,5’’.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube