O πρόεδρος της Toyota θέλει να αναβιώσει την Celica

O πρόεδρος της Toyota θέλει να αναβιώσει την Celica

Ο νέος πρόεδρος της Toyota δήλωσε ότι θα ήθελε πολύ να δει την Celica να επιστρέφει στην γκάμα της μάρκας και έβαλε φωτιά στις φήμες για την αναβίωση του θρυλικού σπόρτσκαρ.

Toyota Celica

Με μοντέλα όπως το GR Yaris, το GR86 και η Supra, η Toyota έχει καταφέρει χωρίς αμφιβολία να κερδίσει πίσω τις καρδιές των «βενζινοκέφαλων». 

Η μάρκα φαίνεται όμως ότι δε θέλει να σταματήσει εκεί και σκοπεύει να εμπλουτίσει την γκάμα της φέρνοντας πίσω βαριά ονόματα από την ιστορία της.

Συγκεκριμένα, ρεπορτάζ του ιαπωνικού Best Car Web αναφέρει ότι σε δηλώσεις του στα εγχώρια μέσα ο νέος πρόεδρος της Toyota, Tsuneji Sato τόνισε ότι θα ήθελε πολύ να δει την Celica να επιστρέφει στην γκάμα.  

Toyota Celica

Επιπλέον, σύμφωνα με στέλεχος της Toyota που μίλησε στο Best Car Web, είναι πολύ πιθανό η νέα Celica να αποτελέσει το πρώτο πρότζεκτ του Sato.

Θυμίζουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε δια στόματος στελεχών της Toyota για την αναβίωση της Celica. To 2018, o Masayuki Kai, o μηχανικός εξέλιξης της GR Supra είχε δηλώσει ανοιχτά πως η Toyota θέλει να επαναφέρει στην αγορά το MR2 και την Celica.

Toyota Celica

Σε περίπτωση που το ρεπορτάζ επιβεβαιωθεί, αυτό που μένει να δούμε είναι εάν η Celica θα διατηρήσει το θερμικό μοτέρ κάτω από το καπό ή η επιστροφή της θα είναι αμιγώς ηλεκτρική. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube