O κατασκευαστής των iPhone της Apple θα παράγει και ηλεκτρικά οχήματα!

O κατασκευαστής των iPhone της Apple θα παράγει και ηλεκτρικά οχήματα!

Η Foxconn πέρα από τα iPhone θα κατασκευάζει πλέον και ηλεκτρικά οχήματα με τις πωλήσεις τους να ξεκινούν το 2023.

Διάφορες φήμες θέλουν την Apple να κατασκευάζει το δικό της αυτοκίνητο. Μέχρι οι φήμες αυτές να επιβεβαιωθούν η Foxconn Technology Group, ένας από τους κατασκευαστές των iPhone για λογαριασμό της Apple, παρουσίασε τα πρώτα τρία της ηλεκτρικά οχήματα.

Τα μοντέλα της Model C, Model E και Model T εξελίχθηκαν με τη βοήθεια του Ταϊβανέζικου κατασκευαστή αυτοκινήτων, Yulon Motor Co Ltd.

Model E

Τα τρία ηλεκτρικά μοντέλα, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ταϊβαν το 2023, αποκαλύφθηκαν στην εκδήλωση Hon Hai Tech Day 2021 στην οποία η εταιρία ανακοίνωσε την επιθυμία της να γίνει ένας «παγκόσμιος κατασκευαστής αυτοκινήτων νέας γενιάς». Συγκεκριμένα το Μodel C είναι ένα κόμπακτ crossover, το Μodel E ένα σεντάν σχεδιασμένο σε συνεργασία με τον οίκο Pininfarina και το Model Τ είναι ένα αστικό λεωφορείο.

Model T

Για την παραγωγή των μοντέλων της, η Foxconn αγόρασε το πρώην εργοστάσιο της Lordstown Motors στην Αμερική. Νωρίτερα αυτό τον χρόνο η εταιρία είχε αγοράσει και μία μονάδα παραγωγής ημιαγωγών στην Ταϊβαν.

Ο Ταϊβανέζος κατασκευαστής δεν έχει ανακοινώσει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πρώτων οχημάτων της. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι το Μodel C θα επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,8'' με την αυτονομία του οχήματος να ανέρχεται στα 700 km. Όσο για το νέο ηλεκτρικό σεντάν, η Foxconn υπόσχεται ισχύ περίπου στα 750 PS με το σπριντ του 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε μόλις 2,8''.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube