O ιός Zika «προσέβαλε» το Tata Zica

O ιός Zika «προσέβαλε» το Tata Zica

Η Tata ανακοίνωσε ότι θα μετονομάσει το νέο Zica, καθώς το όνομά του συνδέεται με τη επιδημική κρίση του ομόηχου ιού.

O μεγάλος Ινδός κατασκευαστής Tata Motors επιβεβαίωσε επίσημα ότι θα μετονομάσει το νέο σουπερμίνι της, το Zica.

Το μικρό Tata που θα κάνει το ντεμπούτο του στο New Delhi Auto Expo 2016 είχε την ατυχία το όνομά του να είναι ομόηχο με αυτό του ιού Zika που έχει προκαλέσει παγκόσμια επιδημία.

«Αναλογιζόμενοι τα δεινά που προκάλεσε η πρόσφατη επιδημική κρίση του ιού Zika σε πολλές χώρες, η Tata Motors, ως κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία, αποφάσισε να μετονομάσει το αυτοκίνητο».



Η Tata λέει το όνομα «Zica» δεν έχει καμία σχέση με τον ιό και ότι είναι η σύντμηση των λέξεων «zippy car», αλλά αναγνωρίζει ότι πρέπει να μετονομαστεί για να εξαλείψει κάθε συνειρμό με τον ιό. Το σουπερμίνι θα βρίσκεται στο σταντ της Tata Motors στο Delhi Auto Expo από αύριο 4 Φεβρουαρίου, αλλά η Tata επιβεβαίωσε ότι και στο Σαλόνι το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί με το όνομα Zica, μέχρι να ανακοινωθεί το νέο όνομα λίγες εβδομάδες αργότερα.

Αυτή τα στιγμή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί με τις πωλήσεις του Zica όταν το όνομά του θα αλλάξει. Να σημειώσουμε ότι το αυτοκίνητο έχει λάβει μέχρι στιγμής πολύ καλές κριτικές από τον ινδικό Τύπο, τόσο για το στιλ και το έξυπνο ντιζάιν του ταμπλό όσο και για τον σπιρτόζικο 1.200άρη κινητήρα «Revotron». Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι η Tata Motors αποτελεί ένα πολυεθνικό κολοσσό που μεταξύ άλλων της ανήκει η Jaguar και η Land Rover.

[Πηγή Tata Motors]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube