Nissan Juke: Νέος πιο αποδοτικός και οικονομικός κινητήρας ντίζελ

Nissan Juke: Νέος πιο αποδοτικός και οικονομικός κινητήρας ντίζελ

Ο νέος κινητήρας 1.5 dCi του Nissan Juke γίνεται πιο πράσινος, πιο αθόρυβος και με περισσότερη ροπή.

Ο νέος 1.500άρης κινητήρας ντίζελ του Nissan Juke αποχτά πιο πράσινο χαρακτήρα, πετυχαίνοντας χαμηλότερες εκπομπές ρύπων που πέφτουν για το CO2 στα 109 g/km και χαμηλότερη κατανάλωση που πέφτει και αυτή στα 4,2 lt/100 km.

Οι αλλαγές ανέβασαν επίσης τη μέγιστη ροπή από τα 24,5 του προηγούμενου Juke 1.5 dCi στα 26,5 kgm στις 1.750 rpm, με το 60% από αυτή διαθέσιμη από τις 1.500 rpm, χαρακτηριστικό που βοηθά την οδήγηση στην πόλη. Όλες οι παραπάνω βελτιωμένες τιμές καθιστούν το Nissan Juke 1.5 dCi το πιο αποδοτικό μοντέλο της γκάμας του Juke.

Οι βελτιώσεις επετεύχθησαν χάρη σε μια σειρά τεχνικών αλλαγών. Αυτές μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν αναθεωρημένα πιεζοηλεκτρικά μπεκ για πιο ακριβή ψεκασμό (15% λιγότερο άκαυτο πετρέλαιο) και ένα νέο, ταχύτερα αποκρινόμενο,  χαμηλής αδράνειας τούρμπο με μεταβλητή γεωμετρία που τροφοδοτείται από ένα πιο άμεσο  και πιο αποδοτικό σύστημα εισαγωγής αέρα.

Επιπρόσθετα, ένα κλειστό κύκλωμα χαμηλής πίεσης για την ανακύκλωση των αερίων της εξάτμισης (EGR), στο οποίο τα αέρια ψύχονται πριν την εισαγωγή τους στην τροφοδοσία, βοηθούν το μοτέρ να είναι συμβατό με τις αντιρρυπαντικές νόρμες Euro6.
To Nissan Juke 1.5 dCi θα είναι διαθέσιμο άμεσα, με την τιμή να μην αλλάζει και να ξεκινά από τα €16.480 για το βασικό μοντέλο Action.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube