Nissan: Ίσως στο μέλλον να υπάρξει ηλεκτρικό GT-R

Nissan: Ίσως στο μέλλον να υπάρξει ηλεκτρικό GT-R

Η Nissan έχει στην άκρη του μυαλού της τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού GT-R, όταν όμως η τεχνολογία ωριμάσει αρκετά ώστε να πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές των Ιαπώνων.

Ο Godzilla των Ιαπώνων μετρά ήδη 15 χρόνια παρουσίας στις αγορές, με τη Nissan, να μην έχει ξεκαθαρίσει εάν θα προχωρήσει στη δημιουργία του νέου R36 ή όχι. Πάντως η τελευταία επετειακή version του Nissan GT-R, έχει ήδη γίνει ανάρπαστη, με τους Ιάπωνες να σφραγίζουν με κάθε επισημότητα το βιβλίο των παραγγελιών.

Κρίνοντας βέβαια από τις πρόσφατες ανακοινώσεις της εταιρείας, που έκαναν λόγο για παύση της εξέλιξης θερμικών κινητήρων και στροφή... αποκλειστικά στο ρεύμα, είναι μάλλον απίθανο να δούμε στο εγγύς μέλλον είτε κάποια νέα έκδοση του GT-R ή πόσο μάλλον κάποια ολοκαίνουργια γενιά.

Nissan

Οι Ιάπωνες φαίνεται πως επεξεργάζονται τη στρατηγική με την οποία θα κινηθούν συνολικά στα σπορ μοντέλα τους. Τόσο η «μαμά» εταιρεία (Nissan) όσο και το αγωνιστικό παρακλάδι της (Nismo) έχουν ρίξει στο τραπέζι όλα τα πιθανά σενάρια και ψάχνουν την κατάλληλη φόρμουλα. 

Ο CEO της φίρμας, Ashwani Gupta, δήλωσε πρόσφατα ότι είναι πολύ νωρίς για ένα ηλεκτρικό GT-R. Άφησε βέβαια ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον να υπάρξει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αφού καλώς ή κακώς, όλα τα σούπερκαρς θα μπουν στην πρίζα. 

Nissan

Τόνισε όμως κάτι το οποίο αξίζει ιδιαίτερης μνείας. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «παρά τις πολλές προσομοιώσεις που γίνονται στα κέντρα εξέλιξης μας, δεν έχουμε βρει ακόμα την κατάλληλη τεχνολογία που θα καλύψει τα θέλω μας και πολύ περισσότερο την κουλτούρα που θα πρέπει να συνοδεύει τις σπορ προτάσεις μας όπως το GT-R και το Ζ. Δε θα ρισκάρουμε πάντως την ιστορία μας εάν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλουμε».

Θυμίζουμε ότι το GT-R 2023MY δεν πωλείται στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς δεν πληροί τις προδιαγραφές για το θόρυβο αλλά και τους ρύπους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube